A "Barta" vezetéknév mire utal, továbbá honnan származik?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 4. 14:17
1/5 anonim válasza:
Van iylen nevű település Törökszentmiklós mellett. Vasútállomás is volt Barta néven, sőt megállóhelyként megvan még, de nem áll már meg ott semmi. Barta és Pusztaszakállas az állomások neve, asszem manapság Bartapuszta néven egyesült a két tanyavilág és busz jár ki Törökszenmiklósról.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. ápr. 7. 19:34
4/5 anonim válasza:
én vhol azt hallottam h az egy szkíta név volt....a szkítáknak volt egy Barthatua v Barthatuas nevű királya (egyébként ő tényleg létezett, utánanéztem, Kr. e. 8-7. század körül vmikor)...egyébként a legtöbb magyarságkutató és őstörténész szíkta eredetű névnek tartja
5/5 anonim válasza:
Az én vezetéknevem is Barta érdekes volt a válaszokat hallgatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!