Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű vezetéknév...

Milyen eredetű vezetéknév lehet a Tepliczki?

Figyelt kérdés
Nem adott ki semmi értelmeset a google.
2011. júl. 21. 15:13
 1/9 hollófernyiges ***** válasza:
Valami szláv, talán lengyel.
2011. júl. 21. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáld a névváltozatokat is, pl Teplizki, Tepliski, Teplisky és hasonlók. Lengyelesen hangzik, de van, ahol németnek mondják.
2011. júl. 21. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Teplic: hőforrás. (Szlovákul)

[link]

2011. júl. 21. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Igy leirva, lengyel.
2011. júl. 21. 15:37
 5/9 anonim válasza:
Nagyon kegyesek akartak lenni hozzád az előző hozzászólók, mert a szlovák eredetet említésétől tartózkodtak. Én pedig amondó vagyok hogy szlovák eredetű és azt jelenti hogy Teplice-ből való. Teplice nevű település sok van Szlovákiában (Turčianske Teplice azaz Túrócteplic, Trenčianske Teplice azaz Trencsénteplic, stb.).Teplica v. többesszámban teplice pedig szlovákul meleg forrást, hévizet jelent. Ha lengyel eredetű volna akkor Cieplicki volna az írásmód.
2011. júl. 21. 16:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Viszont a cz nem lengyelsegre utal? ski az altalaban macedoniai. Ki tudja, at lett e irva az eredetibol.
2011. júl. 21. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:

A XVII.-XIX. században az összes nevet (nemcsak családnevet) CZ-vel írták, C helyett.

Túrocz vármegye, Lánczy Győző stb.

2011. júl. 21. 21:35
 8/9 anonim ***** válasza:
16 29: 15 31-kor én már írtam, hogy szlovák eredetű.
2011. júl. 21. 21:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2011. júl. 22. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!