A "Balázs" magyar eredetű vezetéknév?
A "Balázs" magyar eredetű vezetéknév?
Szerintem igen,csak 100% biztos akarok lenni benne
Szia!
Rengeteg itthon használt személynév és vezetéknév nem magyar eredetű. Viszont... van ugye a szónak a tényleges származása, meg a magyarított változata, tehát az utóbbit már nyugodtan lehet magyarnak tekinteni. Attól, hogy valakinek héber eredetű személyneve van, meg latin eredetű családneve, ettől még az egyén egyik sem lesz, logikus. A Balázs egy magyar vezetéknév, gondolom erre kíváncsi a kérdező, ettől persze még maga a szónak az eredeti alakja a Blasio, de nem is így hívják a kérdés feltevőjét... Ugyan ez a Bálintnál. Valentin az eredeti alak, viszont a Bálint csak Magyarországon használatos, úgyhogy ha meghallanám a vezeték, vagy keresztnevet a világban, akkor arra asszociálnék, hogy magyar, vagy legalábbis kötődése van a magyar kultúrkörhöz.
100%
Biztos hogy magyar ezt onnan tudom hogy apukám mondta
és ő azért biztos hogy tudja mert az én nevem Balázs Luca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!