Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a Jung vezetéknév?

Milyen eredetű a Jung vezetéknév?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 14:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Német.
2011. máj. 30. 14:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Német és fiatalt jelent.
2011. máj. 30. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Német eredetű, amit viselhet német származású és askenzázi zsidó is. Németeknél a közép-felnémet junc-ból képezték, ami fiatalt jelent, és a családban az ugyanolyan személynév esetén kaphatta a fiatalabbik, amikor a családneveket kezdték bevezetni. Izraelitáknál hasonló a helyzet, jó néhány évszázaddal később, amikor német családnév felvételére kötelezték őket. Itt már nem az "ősi" junc, hanem a jung szolgált alapul.

2011. máj. 30. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Német eredetű, sváb falukban gyakori, fiatalt jelent.
2011. máj. 30. 14:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Gondoltam megkérdezem, hogy milyen lehet mert olyan kevés embernek van ilyen én meg ismerek egyet de gondoltam hogy valami német lesz. Sok német van manapság:).
2011. máj. 30. 21:33
 6/11 anonim válasza:
nekem a töri tanárom jung... De ö mondta is h sváb
2011. jún. 3. 22:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Jung Lung Chen. Kínai harcművész volt XI. században. Az ő leszármazottai Marco Poloval érkeztek Európába. Ez az igazi magyarázat a többi csak porhintés.

[link]

2011. jún. 5. 09:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ennyire nem lehetsz sötét... szerinted a keleti jung, vagy a tőlünk nem messze lévő germán nyelvcsaládból származó szónak lehet nagyobb köze a családnévhez?!:) istenem... néha azért meredek kommentek születnek
2011. jún. 5. 19:14
 9/11 anonim ***** válasza:
a 14:47-es posztban leírtam normálisan.. ez neked porhintés? te nem ezen a világon élsz ember
2011. jún. 5. 19:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Humorérzék az, ami nincs nektek:D
2011. jún. 11. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!