Családtagod saját hibája miatt is meddig nem talált állást, ezzel valamilyen szinten a családnak is gondot okozva?
Az ő adóssága?
A párja tartja el?
Mert ha nem az ő adóssága, és a párja tartja el, szerintem semmi közöd hozzá.
Nem jó megközelítés az, hogy ugyanannyit érdemel mind a kettő. Mindkettőnek a saját speciális szükségleteinek arányában kell mindent megadni.
Hogy ne offoljak: Ameddig mindent megkapnak, nem szembesülnek az önállóság súlyával, nem tanulják meg azt. Én a helyedben először magammal néznék szembe: miért bánt ez.
Aztán ha nemesek a célok, (pl. testvérem jövője iránti aggodalom, szüleim anyagi helyzete) akkor beszélnék a szüleimmel a testvérem nélkül, hogy azzal nem segítik, hogy elodázzák a problémát, mert nem élnek ők sem örökké, és később mi lesz velük.
Nem értettem, hogy a testvéred dolgozik, de a férje csak kihasználja őt és a szüleidet? Ez zavarja a testvéredet? Beszélj vele együttérzően, tapintatosan, de csak akkor, ha úgy is érzed és ebből hagyd ki a férjét.
Mond meg neki, hogy ő a felelős az életéért, de ha gyerek is lesz, akkor már nehezebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!