Trohák családnév, honnan ered? Van valami jelentése?
Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 21:15
2/9 A kérdező kommentje:
haha szerintem is vicces nagyon...
2011. máj. 1. 21:33
3/9 hollófernyiges válasza:
Szlovák (vagy cseh), a jelentését nem tudom.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Tehát akkor az őseim csehek vagy szlovákok voltak igaz? ;)
2011. máj. 4. 16:11
6/9 A kérdező kommentje:
és ebből kifolyólag nem tudnám könnyen megtanulni a szlovák nyelvet?;)
2011. máj. 4. 21:14
7/9 anonim válasza:
Én is szlovák, vagy cseh ősökre gondolnék, illetve a horvátoknál létezik még Troha. Ahogy nézem, Strohak és Trohak alakban inkább északi-szlávos. Igazából az, hogy az őseid milyen nemzetiségek voltak, a nyelvtanulás szempontjából nem jelent semmit, hiszen a nemzetiség nincs kódolva az ember génjeiben:) ha otthon beszélnék a nyelvet, akkot az számítana, vagy már gyakorlatilag tudnád is... így viszont ez nem jelent semmit.
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
Am valszleg szlovák mert nagyapámnak 1-2 helyen Sztrohák volt írva.
Kanadában sok Trohák nevű ember él, nagyapám testvére a II. vh. előtt ment ki Kanadába, lehetséges hogy ők mind nagyapám testvérének a leszármazottjai?
2011. máj. 5. 07:18
9/9 anonim válasza:
Könnyen elképzelhető! (Nálunk nagyjából ugyan ez a helyzet, csak egy ritka horvát családnévvel. Itthon szinte csak a mi rokonságunkban fordul elő, ausztráliában, meg amcsiban pedig az innen elszármazottak lemenői viselik!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!