Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek milyen név a Petra?

Szerintetek milyen név a Petra?

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 19:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Vannak nevek, amelyeket nagyon meg lehet szeretni, amikor elõtte nem is kedveli az ember. Nagyon sok függ a viselõjétõl is.

Nem rossz a Petra név, de olyan oroszos.:)

2011. márc. 17. 19:25
 12/33 anonim ***** válasza:
nekem nagyon tetszik.:)
2011. márc. 17. 19:26
 13/33 anonim ***** válasza:
Durva hangzású, nőietlen név, soha nem tetszett.
2011. márc. 17. 19:27
 14/33 anonim ***** válasza:

Nekem két Petre ismerősöm van és mindkettő tipikus p*csa, a a beképzelt, nagyképű fajtából, ezért nekem ez a név egyből a csodaszép ám egoista lányt jelenti. Asszociáció...

de ettől eltekintve tetszene, de nem egy lágy, dallamos név, hanem kemény. (a jelentése is az: kősziklát jelent) és valóban nem lehet becézni sem. De csúnyának nem mondanám, csak szimplán nem választanám az előzőek miatt.

2011. márc. 17. 19:28
 15/33 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik ez a név :) kis húgomnak is ez a neve:)
2011. márc. 17. 20:41
 16/33 anonim ***** válasza:
Az unokahúgom is Petra -.- a testvére meg Bojána. Az anyjuk meg hibbant... Nekem nagyon nem tetszik. A Petrával amúgy sok bajom van. Egyrészt az egy ókori városnak volt a neve, mindig ez jut róla eszembe. Másrészt nem igazán lehet becézni, max a Petrus ami még szerintem elmegy. Harmadrészt borzasztóan kemény, merev nőt sugall ez a név, olyan németes, skandináv hangzású. Negyedrészt pedig engem eddig még csak undok, rosszindulatú, kétszínű Petrákkal hozott össze a sors. Elég indok? :P
2011. márc. 17. 21:58
 17/33 anonim ***** válasza:

Én Petra vagyok és nagyon szeretem.

Fura, hogy sokan mikre asszociálnak egy névről.

Itt elhangzott a "kemény", "nőietlen" "merev" és ehhez hasonló jelzők.

Hát, ha engem látnátok/ismernétek, utána biztos nem ezek jutnának eszetekbe a nevemről :).

De persze tudom, hogy ezek nem tudatos dolgok.

A becézésről meg annyit, hogy engem például Petrusnak becéztek, de a szüleim is általában "egyéb" becenevekkel illettek (csibe, baba, kicsim stb.), szóval azért nem adni egy tetszetős nevet, mert nem lehet becézni, szerintem butaság.

L/24

2011. márc. 18. 03:42
 18/33 anonim ***** válasza:

Az én lányom is Petra. A férjem találta ki ezt a nevet. És a lányom valóban egy kőszikla :)

Rettentő stramm, és más nevet el se tudnék képzelni neki. Ja, Pankának, néha Petrusnak becézzük, de inkább Petra. Sokan vannak, akik direkt olyan nevet keresnek, amit nem lehet becézni.

Üdv!

Ui.: ja, nekem tetszik

2011. márc. 18. 07:09
 19/33 anonim ***** válasza:

Minden nevet lehet becézni.

Hiába gondoljuk, hogy egy-egy nevet nem lehet, mert tuti lesz olyan ember, aki csak azért is kitalál valami idétlen becenevet. :)

Én inkább ezért választottam olyan nevet, amit egyértelműen lehet becézni.

Amúgy nekem tetszik a Petra, és a Petrus nem olyan rossz.

Én egy Petrát ismerek, egy okos orvos csajszit. Úgyhogy én ebből kiindulva, jól elvagyok ezzel a névvel. :)

2011. márc. 18. 08:52
 20/33 anonim ***** válasza:
Nem rossz név, de én csak "rossz" lányokat ismerek Petra névvel. Ilyen még a Regina is.
2011. márc. 18. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!