Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha egy közeli rokonom, mondjuk...

Ha egy közeli rokonom, mondjuk testvérem tanítana az iskolámban, akkor nekem is önöznöm kéne őt, vagy tegezhetném, mert családtag?

Figyelt kérdés

Egyébként nincs így, csak elgondolkoztam rajta párszor, és nem tudtam rá választ adni. Ilyen esetekben mi van? Valakinek van tapasztalata?

8. osztályos vagyok.

2011. febr. 21. 17:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én az osztálytársaim előtt magáznám, négyszemközt tegezném.
2011. febr. 21. 19:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

ha nem az anyukád vagy apukád akkor önözni illik,mert fura így a többi gyerekkel szemben hiába is tudják,hogy ő az anyukád/apukád.Ha pedig keresztanya vagy mittomén akkor önözd az iskola területén,de ha nem vagytok ott akkor tegezheted is nyugodtan.Én így hallottam.

Ja meg a mi sulinkban úgy van,hogy a saját gyerekének a szülő nem lehet az osztályfőnöke..szerintem még a tanára sem.Csak nagyon ritka alkalmakkor.Pl ha nincs másik német tanár..meg ilyesmi: )

2011. febr. 21. 22:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám és az egyik nagynéném is tanárgyerek volt, még az 50'-es, 60'-as években. A nagypapa akkor volt gyakornok, így csak pár órán (matematika és rajz szakosnak tanult) taníthatta őket. Akkoriban nem is volt kérdés, hogy magázzák vagy tegezzék.. (Egyértelműen magázták.) És ahogy már valaki írta, nagyon sokat kellett tenniük azért, hogy nehogy azt higyjék, hogy mivel ők tanárgyerekek, ezért kivételeznek velük.
2011. febr. 22. 10:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy régebben mi volt más kérdés.Az én nagybátyám 56 éves és magázza az édesanyját.Akkor még sokan voltak így náluk megmaradt.
2011. febr. 22. 22:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az osztálytársam anyukája matek- és fizikatanár és minket is tanít. Tegeződnek, de néha nevetgélünk azon, hogy "Anya! Most akkor ez, hogy van?" Jó fej Edit néni. Bírjuk nagyon. Kár, hogy idén ballagunk. :(
2011. febr. 24. 22:55
 16/18 anonim válasza:

Úgy nevezd ahogy az osztályban a többiek.Ha megtudják a rokonságot , még azt hiszik másban is kivételez veled.

Munka és magánélt különüljön el.Vagy még az első órán álljatok fel és mondjátok el a dolgot és attól függ, hogyan reagálnak a többiek.Tanárok diákok egyaránt.

2011. márc. 4. 09:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Utolsó... konkrétan az érdekel, hogy bácsiznom meg néniznem kéne a tőlem alig idősebb rokonomat? Nem fura ez? De amúgy nagyon jó válaszok, bár ellentétesek. Mindenkinek köszönöm.
2011. márc. 4. 17:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Én is tanárgyerek vagyok. Anyum tanított általánosban, mindkét tárgyából (de ha eggyel feljebb járok, az ofőm is ő lett volna) -- egyikből se volt másik szaktanár, kis falu lévén másik iskola se, szóval nagyon nem finnyáskodhattunk. (A nővéremet csak az egyik tárgyából tanította.) Először persze szokatlan volt órán magázni, tanárnőnek szólítani és jelenteni ("Tanárnőnek tisztelettel jelentem..."), de nagyon hamar túltettem, tettük magunkat ezen, és mindenki ezt megszokta. A folyosón persze már tegeződtünk.

Az volt inkább a probléma, hogy így nehéz volt elkerülni, hogy fogást találjanak rajtunk. Az hamar mindenki számára egyértelművé vált, hogy nem kivételez velem, sőt... Nálunk inkább az volt a susmus tárgya, hogy "Biztos megbeszélik otthon előre a dogakérdéseket!"

Egyik barátnőmet meg a nővére tanította, igaz, már középiskolában, ami más, mint az általános. Ők lazán tegeződtek órán is.

2013. aug. 28. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!