Mit gondoltok a 'Patrícia' névről?
Nem tetszik.
Nem szokott így név alapján semmilyen jellemvonás eszembe jutni, de erről a névről egy hülye rib@nc csaj jut az eszembe, pedig nem ismerek egy Patríciát sem.
Írok egy-pár információt a névről.
PATRÍCIA
női keresztnév
Eredete: Latin,
Jelentése: rómainak született nemes, a Patrícius latin eredetű férfinév női párja,
Névnapok:
*március 13
*március 17
*április 28
*augusztus 25
Saját vélemény:
Nekem is, mint már az előttem levők egyikének Kovács Patrícia színésznő jutott eszembe. Nagyon szimpatikus, kedves nőnek tűnik, legalábbis az eddigi filmjei, amiket láttam (S.O.S. szerelem!, 9 1/2 randi) nagyon tetszettek. A név kimondottan nem tetszik, vagyis inkább a becézéssel vannak aggályaim (Patti, Pati, Patika, Paci), de sokkal jobb, mint a mostani divatnevek (Dzsesszika, Dzsenifer, Dzsaklik, stb.) vagy a nagyon gyakori (Anna, Jázmin, Bella) nevek.
A Bella nem gyakori.
Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
A Jázmin is csak az utóbbi években lett népszerű, én még egy Jázminnal sem találkoztam.
Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években már a 4-31. 100 leggyakoribb női név.
Patrícia becézése pl. Patri.
Ronda név.
És nem a nevétől lesz nemes...
Patri = Putri
Pati = Pattanás
De ettől függetlenül adhatjátok ha nem zavar majd hogy így fogják csúfolni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!