A Nyári családnév mire utal? Hogyan lehetne visszavezetni, hogy mi alapján "születhetett"?
Gondolom nyaron szuletett az osotok, nem?
Nekem volt egy roma osztalytarsam, ot Nyarinak hivtak.
Természetesen, mint senkit, így az első válaszolót sem szeretném megbántani, de azért az, hogy a név viselője a legmelegebb évszakban látta meg a napvilágot, nos ez valószínűleg enyhén szólva sem támasztható „komoly” érvvel. Viszont mosolyfakasztásra tökéletesen megfelel.
Az viszont már egyáltalán nem ad okot a derűre, hogy származási síkra – kiváltképp a mostani most feszült „politikai helyzetben” - származási síkra tereljük ezt a témát.
Bár természetesen én sem vagyok hibátlan, én is bele-bele esem olykor az „előítélet” hibájába, azért iparkodom azonosulni azzal az Illyés Gyulának tulajdonított gondolattal, mely szerint „nem az számít édes ecsém, hogy honnan jöttél, hanem az, hogy merre tartasz.”
Ami pedig a „Nyári” ill. „Nyáry” nevet illeti, szeretnék megemlíteni néhány ismert ill. kevésbé ismert honfitársunkat e név viselői közül.
Akár ősöd valamelykük, akár nem, szerintem légy büszke a nevedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!