Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Czeiner név milyen eredetű...

A Czeiner név milyen eredetű lehet?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Dél-német, eredetileg ez Zeinerként írják, csak a német 'z' azt 'c' nem kell kiejteni, és ezért 'Cz' az a név.
2011. jan. 25. 19:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak tisztázni akartam hogy van bennem német vér is.
2011. jan. 25. 19:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez nem 100% hogy te német vagy. Lehet hogy az őseid még régen megváltoztatták a vezetéknevüket erre.
2011. jan. 25. 19:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát nem is 100 mert én magyar vagyok, csak azt akartam tudni van-e esélye hogy van német ősöm.
2011. jan. 25. 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok, sztem az nagyon nonszensz hogy csak úgy németre változtatnák a nevét, mi értelme volna, vagy ezt ki tudnád jobban fejteni? Mert nagy baromságot mondtál!!

Végülis, kiben nincs német vér?

2011. jan. 25. 19:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó-jó tudom hogy olvasztótengely voltunk de én közelebbi rokonokra voltam kíváncsi :) na, kössz a válaszokat! :D
2011. jan. 25. 19:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Német eredetű név, jól írta az első hozzászóló, hogy a Zeiner az eredeti alak. Ez egy foglalkozás után kapott családnév, ami arra utal, hogy az ősöd szedte be a tizedet, terményt, vagy akármilyen kirótt adót a teherviselőktől. Rengeteg sváb származású magyarosodott el az utóbbi évszázadokban,( többek között az én őseim is, mind apai, mind anyai ágon,)a Te családod részéről is ez történhetett.

2011. jan. 25. 20:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez érdekesen hangzik, nagyon köszönöm!
2011. jan. 25. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!