Mi a véleményetek a Véda névről?
Figyelt kérdés
Tegnap néztem egy filmet,és egy tündéri cserfes kislánynak volt ez a neve.2011. jan. 24. 15:15
11/19 anonim válasza:
Tetszik, mert nem tucatnév, és nem is egy ilyen tündérliliom cuikbogár név, meg nem is szappanopera hősé vagy hasonlók, egyszerű, rövid, szóval ez tetszik benne, de a gyerekemnek nem adnám (nálam csak a magyar -eredetű- nevek jönnek számításba és azok is tetszenek a legjobban).
---
A Véda szanszkrit (óind) eredetű női név, jelentése bölcsesség.
Gyakorisága
Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Névnapok
ajánlott névnap
* április 30.
12/19 anonim válasza:
Gyönyörű! És én is a filmben szerettem bele:)
13/19 anonim válasza:
Sztem nagyon kemény hangzása van.Nem láttam a filmet,úgyhogy tényleg csak a névről nyilatkozom.Vezetéknév is van már hozzá? Vagy még csak álmodozol? :)
14/19 anonim válasza:
Egyik ismerősöm kislányát hívják így, aki szintén egy cserfes, aranyos kislány.
Szép névnek találom, de nem adnám a lányomnak.
16/19 anonim válasza:
Gyönyörű név...erőt sugárzó,határozott,kicsit misztikus. Néhány éve vigyáztam többször egy kislányra akit így hívtak...Akkor elhatároztam,hogyha lesz gyermekem akkor Véda lesz a neve :)
17/19 anonim válasza:
Én felvettem a Véda nevet és imádom :)
19/19 anonim válasza:
Az én lányomat Védának hívják. 7 éves és kék szemű csodaszép lány. Ja és vagány, akárcsak a filmben. Sajnos a rendőrség is ezt a nevet válaszotta, azóta még ritkábban választják emiatt, és kissé megosztó lett. Sokan Lédának értik félre. Pedig nagyon ősi név, a szanszkrit bölcsességekből a Védákról ered a név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!