Ez szerintetek igaz? (többi lent. )
Nos,és félig cigány (nem beás) és félig magyar vagyok,mivel olvastam hogy a cigányok az indiaiktól származnak ők a leszármazottjai, azt is lehet mondani hogy félig magyar félig indián vagyok?
ui.: nagyon érdekelne , mert nyílt vagyok az indiánokhoz nagyon szeretem az indiánokat,buddhizmust.
( rasszisták kíméljenek:)
Való igaz, a romák nyelvészetileg és genetikailag az észak-indiai népekkel rokonok, de több népcsoportból is összetevődnek. India északnyugati vonala a származási eredetük, ott még több olyan csoport él, melyekben rengeteg a hasonlóság. Ezért őket „indiai cigányoknak” hívják. Teljesen azonos az életvitelük, lovakkal kereskednek, vándorolnak, táncolnak, zenélnek.
Egyébként indiánoknak nincs közük Indiához sem a cigányokhoz. Indiánok Észak-Amerikában éltek
Az indiaiak és az indiánok egyáltalán nem ugyanazok. Az indiánokhoz genetikailag nem hiszem, hogy sok közük lenne a romáknak, az indiaiakhoz viszont valamilyen szinten igen.
Ettől függetlenül lelki rokonságban még állhatsz az indiánokkal, szeretheted őket, tanulmányozhatod a kultúrájukat, mert tényleg érdekes. Viszont az indián kultúrának megint nem sok köze van a buddhizmushoz, úgyhogy itt most több egymástól független dolgot keversz.
Az indiánok Amerika őslakosai és a cigányoknak semmi közük nincs hozzájuk.
India Ázsiában van, hatalmas ország 1 millárd ember él ott. A cigányok sokszáz évvel ezelőtt onnan vándoroltak át Európába. Cigányok ma is élnek Indiában. India fő vallása nem a buddhizmus, hanem többségük hindu, kisebb részük muzulmán. (Bár élnek ott keresztények és buddhisták is.
Ha érdekel India, ahonnan az őseid érkeztek és van elég pénzed, utazz el oda. A repülőjegy oda-vissza 150 ezer Ft, az ott tartózkodás elég olcsó, minden sokkal kevesebbe kerül, mint itt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!