Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek velem, vagy a...

Szerintetek velem, vagy a sógornőmmel van a baj?

Figyelt kérdés

Én már mindent megpróbáltam,hogy jóban legyünk....Férjemmel 10 éve vagyunk együtt ,van egy egy éves lányunk,sógornőmnek négy éves....

Egy lépcsőházban lakunk,azóta még rosszabb a helyzet,egyszerűen lóg a férjemen,mint egy kolonc,.....még a szomszéd boltba is a férjemmel vitetné magát.....(van autójuk,csak a férje azzal jár dolgozni).....olyan,mintha versenyezni akarna velem,vagy hogy a férjem őt jobban szereti,szeretné bebizonyítani....Mondok egy példát:férjemmel megbeszéltük,hogy a régi autónkat újra cseréljük,ki is néztünk egyet vidéken,de akkor még pici volt a lány,én nem mentem vele...de ott is még kétszer felhívott,hogy tényleg megvegye e....már haza felé tartott,mikor felhívott sógornőm,hogy a férjem megvette ám az autót...én meg vissza kérdeztem,hogy ,na,nem mondod?!Szóval értitek,ő azt hitte,hogy a férjem ezt velem nem beszéli meg,hanem vele...vagy nem tudom,mit gondolt.....raklás ilyen példát tudnék mondani,és persze neki mindig mindenhol ott kell lennie,mindenről tudnia kell......arról nemis beszélve,hogy rám olyan pitiáner dolgokért megsértődik,amin másnál csak nevetne és hónapokig képes nem köszönni,holott napi szinten találkozok vele...férjem nem akar igazságot tenni,meg beleszólni,mert hogy ő mind a kettőnket szeret....de akkor hogyan kezeljem?

2010. nov. 28. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nézz át rajta
2010. nov. 28. 23:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az anyósommal vagyok hasonló viszonyban, egy ideje nem foglalkozok vele, a beszólásaira nem reagálok, sőt nem is megyek hozzájuk. (mert ő sem jött 1,5 éve pedig kb. 500 m-re lakik) Ha az utcán találkozok vele, normálisan beszélek vele de csakis általánosságokról, semmi olyasmit nem mondok neki amibe beleköthet. Egy ideig duzzogott, de mivel nem voltam rá vevő, már nem csinálja. Nem mondom, hogy jó így, de legalább nem veszekszünk. :D
2010. nov. 28. 23:54
 3/8 anonim ***** válasza:

"már haza felé tartott,mikor felhívott sógornőm,hogy a férjem megvette ám az autót...én meg vissza kérdeztem,hogy ,na,nem mondod?!Szóval értitek,ő azt hitte,hogy a férjem ezt velem nem beszéli meg,hanem vele...vagy nem tudom,mit gondolt....."

Hát nem tudom, de én semmi egetverő problámát nem látok a példában. Nem lehet, hogy a bolhából elefántot csinálsz?

2010. nov. 29. 01:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Na nálunk is ugyanez a helyzet, csak azzal a különbséggel, hogy párom egész családja ilyen. Mindegy, hogy közeli vagy távolabbi rokon, de MINDENRŐL tudnak előbb utóbb. Gyakran csak nézek, hogy ezt is tudjátok? Vagy ti már tudjátok, én meg még nem? (ilyen azért ritkábban van). Nagyon zavar a dolog engem is. De megpróbálok vele nem foglalkozni, mert látom, hogy ők mindenben ilyenek. Tehát ez a tud mindenki mindenről dolog mindenkire érvényes. Ők így nőttek fel, így nevelkedtek, így éltek. Hát megpróbálom tiszteletben tartani.

Addig szerintem te se foglalkozz vele, amíg te vagy az első akit hív a párod. Apró megjegyzésekkel sógornőd tudtára is adhatod. Valahol igaza van a párodnak, hogy mindkettőtöket szeret. Csak azt ne felejtsd el soha, hogy a két szeretet nem ugyanaz.

2010. nov. 29. 08:00
 5/8 anonim ***** válasza:

mindhármatokkal baj van.

- a férjed sumák, bedugja a fejét a homokba. mi a fenének kell a testvére orrára kötni, hogy most vesz kocsit? sőt, már meg is vette. gondolom, minden mást is kifecseg neki...a testvéri szeretet nem abból áll, hogy mindent az orrára kötök.

- a sógornőd unalmában nem tud mivel foglalkozni, folyton a s*ggetekben van. rámászik mindenre, amire csak tud. ő akar a ti életetekben is a középpont lenni.jelenleg az "anyós" szerepét játssza nálatok. van neki saját családja, abban rendezkedjen.

- te meg nem állsz a sarkadra. mi a fenének laktok egymás közelében? próbáljatok meg messzebb költözni, 200 km már elég jó. mondd meg otthon, te nem érzed itt jól magad, nem a sógornődhöz mentél feleségül. csak így tudsz az ilyentől megszabadulni. vagy el is hajthatod, de akkor te leszel a bunkó. kellemetlen, de ez is megoldás.

nekem kolléganőm volt ennyire primitív. mivel más munkahelyre nem tudtam menni, felvállaltam a "bunkóságot": foglalkozzon a saját dolgaival, nekem van olyan, akivel megbeszélem, de az nem ő. szorítkozzunk a munkavégzésre, ennyi.

ha családi békét akarsz,költözzetek lehetőleg más városba, ahol lehet magánéletetek. minél tovább hagyod, annál nagyobb jogokat érez magának.

2010. nov. 29. 08:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsó,elég jól látod,a dolgokat,de én nem nem állok a sarkamra,hanem ha beszólok,még én vagyok a bunkó,mert megsértettem a lelki világát.....meg volt,hogy összeszólalkoztunk,nem lehet vele értelmesen beszélni,ordítja a saját hülyeségét torkaszakadtából....persze,nem a férjem előtt....

sajnos azért lakunk egy helyen,mert ezek bérelhető garzonok,mi költöztünk ide először,ők jöttek utánunk......már intézzük,hogy költözhessünk,igaz csak a város másik végébe,de már az is valami......

mondok még egy példát:kapcsolatunk elején anyósommal nagyon jóban voltunk,sokat beszélgettünk,egyszer nagyon sírt,nekem mondta el a bánatát(pont ott voltam),mikor megtudta sógornőm,még sírva fakadt,hogy nem vele beszélte meg először,utána összeveszett velem,minden féle k...a voltam,meg fél évig nem szólt hozzám....azóta anyósommal tartani kell bizonyos távolságot,a lánya miatt....pedig én szeretem anyósomat.....férjem pedig tényleg strucc politikát folytat.....

2010. nov. 29. 09:25
 7/8 anonim ***** válasza:

ha megint 4szemközt ordít veled,világosítsd fel, hogy ott, ahol b*szik, már ha megengedik neki. legközelebb pedig kitéped a nyelvét. ha már kettesben ilyen "barátságos" veled, te se kíméld. persze, ha ketten vagytok, akkor adagolj neki, mások előtt legyél mindig udvarias és nagyon segítőkész vele. meg fogja ütni a guta.

anyósoddal nehogy már ne állj szóba, mert neki nem tetszik! azt nem ő szabja meg. amennyiben hisztizik, ajánlj fel neki 1 vödör hidegvizet,vagy szedje a gyógyszerét, de jó nevű pszichiáterek listáját is odanyomhatod a kezébe. mindig legyél kimért, sose dühöngj, hiszen keresi a cirkuszt. annál nincs dühítőbb a számára, ha nem kapja meg...de az ilyet hiába kerülöd ki: gyogyós, és mindig beléd fog kötni.

anyósoddal meg nyugodtan járjatok el közös programokra is. semmi köze hozzá, jogotok van hozzá.

ha megint lek*rváz, röhögj a szemébe: ne irígykedjen, azért mert ő már kiöregedett, és nem neki fizetnek, hanem ő fizet a férfiaknak...

-bocs, de elég éles nyelvem van (s*ggnyalásra alkalmatlan), lehet, hogy hozzád közelebb álló enyhébb stílus jobban megy neked, bár a leírtak alapján nem hiszem, hogy beválik.

a férjeddel megbeszélj,mert a helyzetért nagymértékben ő a felelős, ne te vidd el a balhét egymagad. jó lenne, ha lakatot tenne a szájára, mert ő jól elvan, amíg ti ketten marakodtok. egyelőre még a gyerekkel ti vagytok a családja.

2010. nov. 29. 10:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Hűűű,tényleg jó éles a nyelved....de igazad van....csak én nem vagyok ilyen,pedig megérdemelné,ilyen jó dumájú sógornő kéne neki,.mint te.....:)Hát én is úgy gondolom a férjemnek kéne rendne tennie.....de nem teszi
2010. nov. 29. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!