Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Igaza van amyumnak?

Igaza van amyumnak?

Figyelt kérdés
Pl ha történik valami mondjuk kirabolják a szomszédot és valaki szemtanuja pl a második szomszédból egy tanár .. és mondja anyukám : ha a tanár vagy igazgató vagy mondjuk postaigazgato tanúskodik annak jobban hisznek , de mondom miért ? Hát mert elismert tanár stb.. szóval azt akarja mondani anyum hogy nekik jobban hisznek a hatóságok mint egy egyszerű embernek mert ez tanár ez meg ízé orvos. Stb
dec. 8. 13:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Nem gondolom, hogy egy ilyen esetben különösen számítana a szemtanú végzettsége / foglalkozása.
dec. 8. 13:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondja: hát biztos jobban hisznek ennek mert ez tanár, ez posta igazgató mint ennek a gyári takaritonak , szalag munkásnak..
dec. 8. 13:59
 3/12 Katona Dius ***** válasza:
94%
A végzettség jelen esetben nem számít. Ha valaki kisgyerek, vagy tudatmódosító használata alatt van (alkohol, drog) akkor csökken a szavahihetősége. De csak a végzettség alapján nem rangsorolnak, hogy az igazgatónak jobban hisznek, mint pl egy kasszásnak.
dec. 8. 14:09
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Sok esetben jobb megítélés alá esnek a tanult emberek a tanulatlanokkal szemben. De szerintem ez pont nem egy olyan szituáció.

Meg pont a tanárokkal példálózni... Az egyik legkizsákmányoltabb, legelhanyagoltabb társasàg.

dec. 8. 14:10
 5/12 A kérdező kommentje:

Meg pl azt mondta :" A Zsoltinak jobban hisznek mert ismert riporter 15 éve mint a Janinak aki csak egy egyszerű gyári szalag munkás...

Meg annyira felmagasztalja azokat akiknek szebb házuk van. Meg szebb konyhájuk, fürdőszobajuk mint nekünk. Én úgy vagyok vele: mi is eszünk a mi konyhànkban és megfurdunk a mi fürdőszobànkban... Nekik sem lesz arany a gyomrukban amit megesznek amiért jobban élnek ugyan úgy a Wc-be megy amit megesznek hát nem tudom miez a stílus anyamtol!

dec. 8. 14:21
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Nincs anyukádnak igaza. Valamikor nagyon régen még volt presztizsük a tanároknak, de az már a habokban. Bíróságon meg végképp nem számít.
dec. 8. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanár vagyok, az emberek nagy része lenéz miatta. Teljesen jogosan egyébként, már egy diákmunkás is jobban keres, mint én.
dec. 8. 15:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyád elég nagy tévedésben van ezzel kapcsolatban...
dec. 8. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Nem egészen így van. De van akinek a szavahihetőségét nem annyira veszik komolyan. Alkoholista, drogos, sokkos állapotban volt/van (hiába látta, ha sokkolta az eset és az agya védekezik, torzíthat), gyerek, büntetett előéletű stb. Nem az számít, hogy szalagmunkás vagy vagy magas beosztású ember. Ha tanúskodik akkor az számít szavahihető tanú vagy nem, nem a végzetsége, munkahelye.

(Az más, hogyha őt állítják elő, egy jó ügyvéd hamarabb kitudja mosdatni, amihez nyilván pénz kell. Egy "szegény" szalagmunkás nem tudja megfizetni (khmm.. sem lefizetni). Egy milliárdos meg simán felfogad egy olyan ügyvédet, aki megoldja.)

dec. 8. 16:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Önmagából indul ki, az alapján, hogy ő is úgy tűnik, többre tartja a nagyobb presztízsűnek vélt/gazdagabb embereket. De egy ilyen ügyben szerintem nem számítanak ezek, amit felhúztál példának.
dec. 8. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!