Honnan származik a Farkas vezetéknév?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
az utolsót posztoltam, szerintem abban minden benne van!
Utolsó!
A Farkas név talán az egyetlen ősmagyar név amit folyamatosan, megszakítás nélkül használtak napjainkig!
Ezenkívül figyelmeztetnélek arra a tényre hogy a nemesek között is találhatók Farkas vezetéknevűek.Zsidó soha, sehol se volt nemes.
Ezenkívül egészen nyilvánvaló hogy a román Lupu vezetéknév magyarosítása is Farkas.
Ezenkívül a cigányok között is nagyon gyakori név (a Magyarországi cigányság talán legnagyobb befolyású képviselője Farkas Flórián)
Kedves 17:30-as posztoló!
erre gondoltam:
"1. Személynévből lett családnév. Már a pogány időkben is ismert volt a magyarok körében.
2. Az askenázi zsidóknál is elég gyakori. Vagy a Ze'ev-ből, vagy pedig a Velvel után lett magyarosítva. Esetleg már eleve Farkasnak hívták a zsidó családot.
3. Cigány származásúaknál is nagyon gyakori családnév. Ruveshtyi(farkasok)nemzetség után.
4. Egyéb nép farkasnak megfelelő személy, vagy családnevéből lett magyarosítva.
Biztos előfordulnak még más alternatívák is, egyébként ÉR használni a keresőt is."
Közben más lett ugye az "utolsó", mert valaki írt már utánam annál a kérdésnél, végülis itt azt szokás..:) én 84%-on vagyok, ő meg 50 akárhányon, szal érted...
még arra szeretnék reflektálni, hogy szerinted zsidó soha, sehol nem volt nemes... jó olvasgatást:
17:30
Egy csomó úri rangjelzést jelölő vezetéknév zsidó eredetű: Király, Nemes, Herceg, Bán stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!