Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hol tudom megtalálni a felmenő...

Hol tudom megtalálni a felmenőim anyakönyvi kivonatait? (és a dokumentumokat, amin esetleges infók vannak az életük eseményeiről)

Figyelt kérdés

Az az elképzelésem, hogy bemegyek az illetékes intézménybe (levéltár, körjegyzőség?) pl. a dédapám adataival és akkor ott szépen visszatudjuk keresni a régebbi anyakönyvi kivonatokat. Kérdés, hogy ezt jól gondolom-e? Meg fogják keresni, ill. odafogják-e adni nekem az anyakönyvi kivonatokat csak úgy? (vagy legalább elárulják az adatokat)Mi az eljárás ilyenkor? Nem szeretnék családfakutatót felbérelni.

S pontosan milyen/melyik intézménybe menjek. (a családom Markotabödögéről származik, állítólag nagyon sok generációs a telek is, amin anyum felnőtt + van egy kis "legenda" is a családról, nagyon érdekelnének a részletek)

aug. 8. 13:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
33%
Mondtam ilyet, hogy levéltár anyakönyvi kivonatot ad ki?
aug. 10. 14:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Az első dolog mindig a szülőket, nagyszülőket kikérdezni, a családnak meglévő anyakönyveket, hivatalos papírokat megnézni.

Egyébként én sok dolgot úgy találtam, hogy beírtam egy régebbi nevet a google-be idézőjellel ("Markota Bögöde") és akkor csak azokat a találatokat adja ki ahol pontosan így szerepel.

Meg meg lehet nézni a familysearch.org-t is, ott is sok minden kiderülhet.

aug. 10. 17:23
 13/13 anonim ***** válasza:
12-es: sok esetben a szülök-nagyszülök sem tudnak semmit, másrészt nálunk csak a még élö családtagoknak van meg az anyakönyvi kivonata
aug. 10. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!