Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valamiféle rokonságban állnék...

Valamiféle rokonságban állnék a nővérem apukájának a gyerekével?

Figyelt kérdés
Van egy nővérem aki igazából a féltestvérem. Ugyanaz az anyánk, viszont az apukánk 2 különböző személy. Hogyha a nővérem apukájának születne egy gyermeke nem a közös anyánktól, akkor én az ő újszületett gyerekükkel rokonságban állnék?

jún. 21. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
jún. 21. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
jún. 21. 16:23
 3/10 anonim válasza:
69%
Technikailag nem, de ha közel álltok egymásnak, szerintem mondhatjátok, hogy rokonok vagytok
jún. 21. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
jún. 21. 16:37
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Vérszerint nem, de a családhoz tartoznak.
jún. 21. 17:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondoljuk át. Egy az édesanyátok, apátok viszont más. Ha a féltestvéred édesapjának (aki alapjáraton sem rokonod, csak "édesanyád egyik egykori párja", vagy "édesanyád másik gyermekének édesapja") egy totál másik nőtől lesz gyermeke, akkor ő egyáltalán még csak minimálisan sem lesz veled rokonságban. Viszont a társadalomban előfordulhatnak olyan speciális esetek, hogy valahogyan mégis egy háztartásra keveredtek (pl. a férfi visszapártol édesanyádhoz az új gyerekkel), ilyenkor nevezhetitek egymást testvérnek, viszont gyakorlatilag azzal sem volna semmi probléma, ha ketten alapítanátok családot. (persze a társadalmi oldalát nem nézzük, mert akkor egyesek biztos vakkantanának miatta, de biológiailag teljesen rendben lenne).
jún. 21. 22:26
 7/10 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló,

Én sejtettem, hogy nem lennék vele rokonságban, viszont biztosra akartam menni és ezért kérdeztem meg. Ennek a dolognak egyébként nem nagy a valószínűsége, hogy megtörténik. Viszont ha igen, akkor azzal a gyerekkel én biztos tartanék kapcsolatot, elvégre a nővéremnek a féltestvére lenne. Innentől már tiszta sor az, hogy ha ő megszületne akkor akár lehetne vele rokoni vagy akár szerelmi kapcsolatom. Persze ha ő nem ugyanazon nemhez tartozik mint én. :)

jún. 22. 10:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

“ Innentől már tiszta sor az, hogy ha ő megszületne akkor akár lehetne vele rokoni vagy akár szerelmi kapcsolatom.”

Kicsit morbid egy meg nem szuletett szemellyel szerelmi kapcsolatot vizionalni. Raadasul idosebb is vagy, nem tudom mennyi leszel mikor az a baba megszuletik, de minimum 20-25 evig ne is probalkozz. Masreszt lehet a csalad sem dijazna.

jún. 22. 17:22
 9/10 A kérdező kommentje:
8-as én nem úgy értettem. Arra céloztam, hogy AKÁR szerelmi kapcsolat is létesülhet vele biológiailag. De azért maradjon az ember a talpán és ne egy olyan emberrel akarjon összefeküdni aki egyrészt a nővérének lenne a féltestvére másrészt meg még meg sem született. Nem kell ennyire komolyan venni.
jún. 23. 11:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Amikor meg azt írtam, hogy ha megszületne tartanék vele viszonyt arra értettem, hogy ugyanúgy mint például a sógorommal. Tehát ismerősömként.
jún. 23. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!