Valamiféle rokonságban állnék a nővérem apukájának a
gyerekével?
jún. 21. 16:09
jún. 21. 16:23
3/10 anonim válasza:
Technikailag nem, de ha közel álltok egymásnak, szerintem mondhatjátok, hogy rokonok vagytok
jún. 21. 16:26
jún. 21. 16:37
Vérszerint nem, de a családhoz tartoznak.
jún. 21. 17:48
Gondoljuk át. Egy az édesanyátok, apátok viszont más. Ha a féltestvéred édesapjának (aki alapjáraton sem rokonod, csak "édesanyád egyik egykori párja", vagy "édesanyád másik gyermekének édesapja") egy totál másik nőtől lesz gyermeke, akkor ő egyáltalán még csak minimálisan sem lesz veled rokonságban. Viszont a társadalomban előfordulhatnak olyan speciális esetek, hogy valahogyan mégis egy háztartásra keveredtek (pl. a férfi visszapártol édesanyádhoz az új gyerekkel), ilyenkor nevezhetitek egymást testvérnek, viszont gyakorlatilag azzal sem volna semmi probléma, ha ketten alapítanátok családot. (persze a társadalmi oldalát nem nézzük, mert akkor egyesek biztos vakkantanának miatta, de biológiailag teljesen rendben lenne).
jún. 21. 22:26
7/10 A kérdező kommentje:
6-os válaszoló,
Én sejtettem, hogy nem lennék vele rokonságban, viszont biztosra akartam menni és ezért kérdeztem meg. Ennek a dolognak egyébként nem nagy a valószínűsége, hogy megtörténik. Viszont ha igen, akkor azzal a gyerekkel én biztos tartanék kapcsolatot, elvégre a nővéremnek a féltestvére lenne. Innentől már tiszta sor az, hogy ha ő megszületne akkor akár lehetne vele rokoni vagy akár szerelmi kapcsolatom. Persze ha ő nem ugyanazon nemhez tartozik mint én. :)
“ Innentől már tiszta sor az, hogy ha ő megszületne akkor akár lehetne vele rokoni vagy akár szerelmi kapcsolatom.”
Kicsit morbid egy meg nem szuletett szemellyel szerelmi kapcsolatot vizionalni. Raadasul idosebb is vagy, nem tudom mennyi leszel mikor az a baba megszuletik, de minimum 20-25 evig ne is probalkozz. Masreszt lehet a csalad sem dijazna.
jún. 22. 17:22
9/10 A kérdező kommentje:
8-as én nem úgy értettem. Arra céloztam, hogy AKÁR szerelmi kapcsolat is létesülhet vele biológiailag. De azért maradjon az ember a talpán és ne egy olyan emberrel akarjon összefeküdni aki egyrészt a nővérének lenne a féltestvére másrészt meg még meg sem született. Nem kell ennyire komolyan venni.
10/10 A kérdező kommentje:
Amikor meg azt írtam, hogy ha megszületne tartanék vele viszonyt arra értettem, hogy ugyanúgy mint például a sógorommal. Tehát ismerősömként.
Kapcsolódó kérdések: