Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Számít a családnév szerintetek?

Számít a családnév szerintetek?

Figyelt kérdés
Nem megválasztható dolog. Tök szívesen vennék fel új nevet. De biztos, hogy megsértődne a családom. Engem egyáltalán nem zavarna, ha a gyerekeim egyszer megváltoztatnák a neveiket, valami olyanra, ami az ő identitásukat tükrözi jobban.
máj. 12. 17:59
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Az első milliómat arannyal csináltam meg. Azóta is kereskedek például ilyesmivel is. Ezért gondoltam, hogy Goldmanra változtatom. Közgazdász szakon is tervezek tovább tanulni, így ebben a világban se jönne rosszul.
máj. 12. 21:08
 12/33 anonim ***** válasza:
56%

"miert rossz ómen a Lakatos családnév ?"

Na vajon miért?

Túl sok benne a mély hangrendű magánhangzó.

máj. 12. 21:37
 13/33 anonim ***** válasza:

Én is tervezem, nőként. A férjemét sem vettem fel, de a lánykorit is utálom.

Egy hatalmas újrakezdést adna.

máj. 12. 21:41
 14/33 anonim ***** válasza:
#11 Azt szerintem pont nem fogják engedélyezni. Keresztneveknél pl. erősen ragaszkodnak a magyar kiejtés szerinti fonetikus íráshoz. Nem hinném, hogy a vezetékneveknél engedékenyebbek.
máj. 12. 21:47
 15/33 A kérdező kommentje:

Miért ne engednék?

Mondjuk a Goldberg se rossz. Bár akkor már lehetne simán Berg, mert az még hasonlít is az igazi nevemre. De a gold nem lenne rossz ha benne lenne

máj. 12. 21:52
 16/33 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

"a magyar hagyományoktól eltérő hangzású vagy magyartalanul képzett név nem engedélyezhető"

máj. 12. 22:00
 17/33 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted Rosenfeld, vagy Goldberg nem magyarok? Ez antiszemita
máj. 12. 22:01
 18/33 anonim ***** válasza:
Igen, én pl utálom az enyémet, úgyhogy szívesen megválnék tőle! Ha nem muszáj nem is hangoztatom, hogy mi az, pedig semmi extra, csak szerintem nagyon rossz. Úgyhogy ilyen szempontból számít szerintem
máj. 12. 22:51
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

17

Akkor sem engedik. Nem lehet idegen hangzású név, történelmi név, és történelmi helsesírással sem. (pl.y végű, thy végű...). Kivétel ha bizonyíthatóan van ilyen nevű felmenőd.

Semmilyen Gold kezdetű nevet nem fognak engedélyezni,

máj. 12. 22:56
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Arany, Aranyos vagy Pénzes viszont lehetsz. Az utolsóhoz akár írásbeli hozzájárulást is tudok adni.

Üdvözlettel Pénzes K.

máj. 12. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!