Vezetéknév változtatás esetén hivatkozni, családfát hogyan igazolni?
Szeretném a vezetéknevemet megváltoztatni, édesapám méltatlansága miatt. Egész életemben nem törődött velem, ezt az indokot elfogadják hivatalosan?
Másik:
Egyenesági felmenőm nevét szeretném felvenni, az egyiket tudnám igazolni (ükapa) viszont a másik felmenőn azt hiszem neki az apukája, ilyen esetben is felvehetem? A rokonság fennáll.
Családfát tudnék bemutatni, viszont nem tudom ilyenkor a kormányhivatal ezeket az adatokat le tudja-e kérni vagy nekem kellene egy kutatónak fizetni, ilyen esetben..
Mindenképp felszeretném venni, de ha ez nem megoldható, akkor maradna az ükapám neve.
Ha elmúltál 18 éves akkor megváltoztathatod a vezetéknevedet.
Azt nemtudom, hogy te adhatsz-e meg, de egyik ismerősöm kapott egy listát abból választott. Fizetni kellett érte
Ne haragudj, de számomra nem egyértelmű ez családfa kutatásos dolog, hogy hogy jön a képbe:D
Én dédim anyukája vezetéknevét vettem fel (ez is ükszülő talán?), nekem az érintett emberek anyakönyvi kivonatát kellett bevinnem, (amiben ugye látszik, hogy kinek hogy hívták az anyját-apját, mi volt a nevük)
Indoklásnak kettőt célszerű írnod. Nálam az egyik a rossz viszony volt az apám felőli családdal, a másik meg valami olyasmi volt, hogy az anyám felőli őseimre büszke vagyok és ezért szeretném viselni az általuk is viselt nevet. De ha nem vagy biztos a megfogalmazásban, akkor biztosan segít neked az ügyintéző, hogy, hogy jobb megfogalmazni
1. Ez nem így működik, nem egy listából fogok választani..
2. De a dédapám magyarosítás előtti nevét szeretném, így ezt nekem kell igazolni. 1907 körül született.. ezért kell kutatnom!
Igen, apámnal való kapcsolatra és a családi név megőrzésére fogok hivatkozni.
A dédapád névváltoztatásról szóló irata esetleg nincs meg nektek véletlenül? Magyarosítás esetén is kapnia kellett.
De a lényeg, hogy a kutatás részét mindenképpen neked kell megcsinálnod, ők nem keresgetnek neked semmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!