Milyen eredetűek lehetnek az alábbi vezetéknevek?
Handl
Bitsits/Bittits
Markuszek
Krcho
Kittner
Üzmény
Stefanik
Mráz
Fojt
Jurik
Jancsár
Bachurek
Muszil
Nekem az eleje németesnek tűnik, a többi inkább szlovákos/magyarosított. Ezek az őseim Győrújbarátból és Felvidékről származnak.
Próbáltam, de semmi. :( Radix fórumon pár kinn volt, de vagy semmi vagy alig volt egy-két üzenet.
Az Üzményre és a Bitsitsre semmit nem találtam.
Rákerestem a Bitsits-re is.
A találatok közt vannak cirill betűs nevek (fehérorosz területről). Mivel olvasni nem tudok ilyet, google fordítóval olvastattam ki, a Бициц szót Bitsitsnek mondta ki a fordító. Szóval ez is valami.
Egyébként Bisits írásmóddal találkozni lehet ezzel a családnévvel friss találatokban. Saját családfámból kiindulva gyakran változik a családnév írása, pláne ilyen idegen hangzású.
Biztos is, hogy Ürmény. Az első linkeden nézd meg az Ürménnyel egy rublikában, az alatta lévő sorban azt a szót, hogy auriga. Az a foglalkozás, azt jelenti, hogy kocsis.
És ott az r pont olyan, mint az Ürmény második betűje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!