Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetűek lehetnek az...

Milyen eredetűek lehetnek az alábbi vezetéknevek?

Figyelt kérdés

Handl

Bitsits/Bittits

Markuszek

Krcho

Kittner

Üzmény

Stefanik

Mráz

Fojt

Jurik

Jancsár

Bachurek

Muszil

Nekem az eleje németesnek tűnik, a többi inkább szlovákos/magyarosított. Ezek az őseim Győrújbarátból és Felvidékről származnak.

jan. 9. 12:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Akkor jól gondoltam, hogy szlovák őseim vannak.
jan. 9. 21:54
 12/19 anonim ***** válasza:
Alapvetően hangzás alapján is rá lehet tippelni, de a elgtutibb simán rákeresni a névre, és jó eséllyel akár kidob pár híresebb embert is az adott névvel és akkor csak meg kell lesni melyik ország.
jan. 9. 22:25
 13/19 A kérdező kommentje:

Próbáltam, de semmi. :( Radix fórumon pár kinn volt, de vagy semmi vagy alig volt egy-két üzenet.

Az Üzményre és a Bitsitsre semmit nem találtam.

jan. 9. 22:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Biztos Bitsits? Tudnál linkelni egy vagy több familysearch-ös anyakönyvet, ahol ez szerepel? Néha nagyon nehezen olvashatóak, és az indexálásra sem lehet adni.
jan. 9. 22:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Találtam egy Üzményt familysearchen, szlovák anyakönyvek közt van.

De ahogy egy másik anyakönyvet nézek, ez valójában Ürményi lesz.

[link]

Ezen az oldalon kettőnél is szerepel. Az r-t és a z-t könnyű eltéveszteni.

Ürményi család mai Szlovákia területén élt:

[link]

jan. 9. 23:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Rákerestem a Bitsits-re is.

[link]

A találatok közt vannak cirill betűs nevek (fehérorosz területről). Mivel olvasni nem tudok ilyet, google fordítóval olvastattam ki, a Бициц szót Bitsitsnek mondta ki a fordító. Szóval ez is valami.

Egyébként Bisits írásmóddal találkozni lehet ezzel a családnévvel friss találatokban. Saját családfámból kiindulva gyakran változik a családnév írása, pláne ilyen idegen hangzású.

jan. 9. 23:16
 17/19 A kérdező kommentje:

Akkor valószínű, hogy Ürmény lesz, de nem hiszem, hogy sok köze lenne a fentebb írt családhoz, azon kívül, hogy ő is nyitrai volt.

Itt szerepel, 1869. január 11-ei dátummal: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

jan. 11. 11:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Biztos is, hogy Ürmény. Az első linkeden nézd meg az Ürménnyel egy rublikában, az alatta lévő sorban azt a szót, hogy auriga. Az a foglalkozás, azt jelenti, hogy kocsis.

És ott az r pont olyan, mint az Ürmény második betűje.

jan. 11. 11:45
 19/19 anonim válasza:
A Krcho, Mráz, Musíl gyakori cseh vezetéknevek. A Stefanik, Jurik pedig szlovák az -ik végződésű kicsinyítő képzővel, ami kb a -fi nek feleltethető meg. Istvánffy, Győrffy, Petersen, Fitzpatrick - ilyen típusú vezetéknevek más országokban is kialakultak.
jan. 27. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!