A Prefek vezetéknév milyen nemzetiségű/népcsoportú? Vagyis germán, latin, szláv, zsidó..
Amúgy nem csak személy, szülő, apa vagy anya után vagy alkat alapján adták a neveket, hanem ahol lakott, vagy szakma alapján, vagy épp vágyak alapján,mint pl. Kanada János, aki Kanadába akart menni, így maradt rajta a Kanada név vagy népcsoport alapján. Simán lehet az is, hogy egy akkor használatos külföldi helységnévről van szó, ahol lakott az egyik őse. De a következtetésed neked is oké teljesen. Sanszos az is, hogy az ősének a szakmáját jelzi a vezetékneve. De amugy az első válaszoló aki a szlávot írta, és akit én helyeseltem, annak is teljesen igaza van. Leginkább a cseh családneveknél fordul elő az -ek, pl. Beranek, Capek és stb.
32-es vagyok.
34-es mivel így nehéz biztosat mondani, ezt csak onnan tudod, ha családfakutatasba kezdesz.
Lehet latin, francia vagy szláv.
Ha google-ba beírod, hogy cseh vezetéknevek akkor látni fogod azt amit 8-as írt. Így csak tippeket tudunk adni. 32-es vagyok.
A prefekt -prefekta = nevelőtanár.
Latin
Ezzel lehet kapcsolatban.
Mindenképpen latinos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!