Van valami jelentése az Orbán névnek úgy, mint vezetéknév? Milyen származású név?
Micsoda tökhülye eggyemások vannak!!!!!!Én ugyan nem tudom Orbán Viktor származását (sejde nem is érdekel)de kell-e cigányabb cigány az előző kormány tolvaj,csirkefogó,csló,offsorozó (nem sorolom tovább) tagjainál.
MARHA!!!!!!! aki nem cigány az kilophatja még a szemedet is!? Annak előre meg van bocsájtva???? Kpj már a fejedhez! (ember) ember?
1: A kérdező nem Orbán Viktorról kérdezett.
2: Orbán Viktornak eredetileg Oláh Viktor volt a neve, csak megváltoztatta. És az a szomorú, hogy a mai napig tagadja, hogy ő roma lenne. Nah, ez a felháborító!!!
Hogy te milyen jól tájékozott vagy.......Többtől is hallottam,hogy Orsós volt.Minden esetre:aki nem a jó,vagy rossz cselekedetéér ,hanem a neve miatt szeret,vagy gyűlöl egy embert azzal foglalkozzanak a gyogyósok doktorbácsijai.
Egyébként akérdésről nem volt nehéz kitalálni,kiről van szó Vess egy pillantást a Kategória-ra.
Kérek minden kedves hozzászólót, hogy itt NE politizáljon!
Az én vezetéknevem Orbán és kíváncsi vagyok rá, hogy honnan ered ez a név, mi a jelentése. pl egy Kovács vezetéknevű embernek könnyebb a dolog, de én nem tudok ezzel mit kezdeni) Mindenesetre köszönöm a válaszokat, kicsit azért segített)
Utoljára:Nem azért írtam amit írtam...Nem a kérdés van eossz helyen,hanem Orbán Viktor szinen léte óta főként ellenségei nyilatkoznak róla gyűlölően.viszont van egy ritkán hallható mondás:"Barátom Pláton,de még nagyobb barátom az igazság" Tehát illő dolog mindenkit a cselekedetei szerint itélni. (nem kötelező,de ha már...)
Ha még érdekel,könyvtárban megtalálhatod a Révai Nagy Lexikona könyvet. 14-ik kötet 767-ik oldalán olvashatod:Orbán,nyolc pápa neve: mindegyikről ír
Aztán: Orbán,magyar ágyúöntő
Orbán Balázs báró etnográfiai és geográfiai író. Hogy maga a név jelent-e valamit arról sajnos nincs feljegyzés itt.
Köszönöm az újabb választ) Még mindig nem vágom, hogy került ide a min. elnök, de nem is akarom tudni, elég ha azzal törődünk itt amiről szól az oldal) Nem Révai nagy lexikonára vagyok kíváncsi meg, hogy hányféle Orbán létezett, hanem -ahogy Te is írtad- a név jelentése, származása érdekel. Remélem nem lesz itt több vita..brr!
Szép napot mindenkinek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!