Nagyontamas kérdése:
Skobrák nak hívnak, arra vagyok kíváncsi, hogy ez a név honnan származik?
Figyelt kérdés
Magyarországon a Bakony környékén gyakori ez a név. USA ban is találtam (biztos kivándoroltak) Az a gyanúm, hogy valami szláv név lehet, amit a jegyző elírt, ugyanis a környező országokban csak hasonló neveket találok. Pl: Skrobák, Zsobrák.2010. szept. 22. 17:18
1/7 anonim válasza:
nem tudom milyen eredetű lehet, de ha már úgy is keresgéltél, a Gyetvánt, azt sehol sem találtad ?:D
2/7 anonim válasza:
valószínűleg északi szláv eredetű; cseh, morva, stb.
3/7 anonim válasza:
én ismerek pont egy ilyen nevű barlangászt :)
4/7 anonim válasza:
Én 1 kőfaragót és balett táncost.
5/7 anonim válasza:
és úgy tudom, hogy sváb, de aztán nem tuti, hogy jól emlékszek rá. Van Skobrák nevű rokonom.
6/7 anonim válasza:
A 2. hozzászólóval értek egyet, egyértelműen szlávos, méghozzá az északi fajtából. Cseh, szlovák, lengyel stb eredetű lehet.
7/7 anonim válasza:
Szláv eredetű, de valószínű hogy eredetileg bunyevác volt. Ja és engem is annak hívnak, Érdről :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!