Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van olyan szervezetet Magyaror...

Van olyan szervezetet Magyarországon ahol családfa kutatást végeznek?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta gondolkozom rajta, hogy utánanézek ennek, de soha nem volt elég időm rá, na meg anyagi keretem sem. Viszont most rászántam magam. Találtam is néhány helyet az interneten, viszont nem tudom, hogy melyik lehet a legjobb. Valaki volt már ilyen helyen, vannak esetleg tapasztalatok?

2022. jún. 22. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Melyikeket nézted konkrétan?
2022. jún. 22. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Szervezet nincs, vállalkozók/vállalkozások vannak, akik közül néha nehéz kiszűrni a csalókat. Volt már egy-két ilyen jellegű botrány. De mindenképpen baromi drága, ha normális családfát akarsz csináltatni.

Sokkal évezetesebb, ha az ember saját maga kezd el utánajárni. Izgalmas, és kifejezetten örömmel tölt el, amikor egy rég kutatott szálat végre sikerül kibogozni.

Persze nem mindenkinek van hozzá türelme, ez esetben viszont sok pénze kell, hogy legyen.

2022. jún. 22. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Mészáros Ádámot ajánlom Pécsről.Nyilvan pénzért készíti,de nem tudom mekkora összeg fér bele neked,esetleg összedobjátok a családdal :)
2022. jún. 30. 10:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk pont Pécsen volt több családfakutatós botrány is az elmúlt pár évben. Több ottani cég is lebukott, hogy kamufákat raktak össze.
2022. jún. 30. 21:31
 5/8 sipekilaci ***** válasza:
A "kamufa" úgy védhető ki, hogy kérni kell a kutatást végzőtől a talált adatok forrásának megjelölését. (X helység, ...egyházának, keresztelési, házassági, halálozási anyakönyve, Y kötet, oldal, folyószám (ha van). Más adatok levéltári forrásának jelzetét. És jelezni kell a kutató felé, hogy mintegy szúrópróba-szerűen ellenőrizve lesznek az adatok. Ha igazán korrekt az illető ezt a forrásközlést előre fel is ajánlja.
2022. júl. 4. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5: Persze, már ha ért valaki hozzá. A lebukott csaló is adott forrásokat. Csak hát nem ahhoz a családhoz tartozott. Aki nem ért a családfakutatáshoz, a dokumentumok kiértékeléséhez (sokan még elolvasni sem tudják pl. a 100-200 éves anyakönyvi bejegyzéseket, elég sok év gyakorlat kell hozzá, hogy majdnem tökéletesen menjen), az nem fog tudni ellenőrizni semmit.

Én biztosan nem bíznám másra, sokkal izgalmasabb így, és sokkal biztosabb is. Ja! És szinte semmibe sem kerül.

2022. júl. 4. 20:11
 7/8 sipekilaci ***** válasza:
57%
6-os - végül is azt mondod, hogy ha valaki nem ért hozzá, akkor ellenőrizni sem tudja a munkát. Meg persze elvégezni sem. Akkor részére semmi lehetőség. Amúgy, nem olyan borzasztó nehéz ám 200 vagy még sokkal több éves anykönyvi bejegyzésekben sem megtalálni az általam keresett nevet. Mert arra koncentrálok, és ezért képes vagyok megtalálni. Nem állítom, hogy az egész anyakönyv szövegét el tudom olvasni és le is tudom fordítani, de ami nekem kell azt igen.
2022. júl. 6. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Màr elkezdtem vàlaszolni a kérdésre csak àramszünet volt mielött küldtem volna a lényeget ìrom most mert volt egy két tanàcs bövebben miért érdemes csalàdfàt önmagad kutatni.

Az én tanàcsom. Érdemes levéltàri szakember segìtségét kérni hogy ajànljon megbìzható csalàdfakutatót, akinek szintén levéltàras a szakmàja, magyaràn egyetemen tanulta.

Csak ugy random kivàlasztani egyet necces mert vannak kóklerek is. Ugy meg csak kidobott pénz és csalódàs lenne.

Amugy van csalàdfakutato tarsasàg làttam a Facebook oldalukat. Szokott lenni rendezvenyuk is.

En is inkàbb a sajàt kutatàst ajànlanàm. Én pl. Levéltàros csalàdfakutató segìtségét csak azért kérnèm hogy ellenörizzem önmagam utólag. De azt is csak ugy, hogy utólag vetnénk össze a kutatàsaink eredményét hogy egyezik-e. Ebböl böven lehet tanulni pl. Azt hogy hol csùszott el az ember a kutatàssal és stb.

Aki nem sajàt maga kutatja az több minden kincstöl és interaktiv tanulàstól, izgalmas dolgoktól és ràcsodàlkozàstól, érzések kavalkàdjàtól fosztja meg magàt mivel egy egy anyakönyvi bejegyzesbol is tobb érzelmet is ki lehet olvasni, hogy akkor az öse miket élhetett meg, plane ahol megjegyzes rovatba is irnak. Persze ahogy irtàk elöttem nem mindenkinek van hozzà türelme ök nem maguk kutatjàk.

2022. okt. 19. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!