Hogy lehet egy magyar ember genetikai térképében például japán, illetve eszkimó/inuit DNS is?
Találkoztam egy ilyen illetővel.
Láttam is az eredményeit az interneten. A közelmúltban nem volt keveredés a családjában, tehát régi lehet ez a vér. Persze nem nagy százalék, de azért az ott van.
Hogy lehet?
Aki ezeket elhiszi, meg is érdemli hogy átbsszák.
Mutass már nekem eszkimó, meg magyar, meg bármilyen dns-t. Emberi dns létezik.
#1.
Uhh... Ezen kiégtem.
Tanulj egy kis biológiát, meg genetikát!
#2 "Tanulj egy kis biológiát, meg genetikát!"
Nem, azt nem nekünk kéne tanulnunk.
De definiáld, kérlek, mit értesz "japán DNS" alatt!
Soha, semmikor nem létezett egyetlen népnek sem egységes DNS-e. Egyénekről beszélünk, és legfeljebb arról lehet szó, hogy bizonyos gének jellemzőbbek egy adott népre, vagy népcsoportra. De az ilyesmit azért kell fenntartásokkal kezelni, mert minden ember a saját, egyedi génkészletével rendelkezik, ami akár jelentősen is eltérhez a csoport többi tagjától. Nem véletlen, hogy a genetikai eredetkutatásoknál is jókora mintával dolgoznak, és nem csak 1-2 ember DNS-e alapján, mert sokszor azonos népen belül is nagy eltérések lehetnek.
Ha pedig az őstörténetet is ismernéd, akkor tudnád, hogy a magyarok eredendően az Ural környékéről, sőt, lehet, hogy még azon is túlról származnak. De valahogy oda kellett kerülniük Afrikából. Mint ahogy a japánoknak is. Akár ott is keveredhettek, de az is lehet, hogy valaha egy népcsoportba tartoztak. Az eszkimók pedig Ázsiából jutottak el a mai lakóhelyükre, nem véletlen, hogy külsőre elég sok dologban hasonlítanak.
Aztán persze mind a népvándorlás során, mind a modern időkben elég komoly keveredés volt a környező népekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!