Most akkor én vagyok a nagybácsi vagy ő nekem?
Igen, a nagybátyád. Ebben az esetben nem számít az életkor.
A nagybáty a szülő testvére, akkor is, ha fiatalabb nálad :)
Az elnevezés csak azért sugallja azt, hogy a nagybácsi egy idősebb személy, mert 98%-ban tényleg az, így az elnevezés a többséghez igazodik.
Ettől függetlenül a szülőd fiútestvére ugyanúgy a nagybátyád lesz akkor is, ha történetesen fiatalabb nálad. Mert nincs olyan szó, hogy nagyöccs vagy kisbáty. A veled ilyen rokoni kapcsolatban lévő személy nagybácsi és kész. Ez a neve, nem kell elemeire szedni és értelmezni, mert nem idősebbet vagy fiatalabbat jelent, hanem a szülőd fiútestvérét. Ennyi a definíció, ennek pedig megfelel.
Te nem lehetsz az ő nagybátyja, mert nem vagy a szülőjének a fiútestvére. Te a testvére fia vagy, amit úgy hívnak, unokaöccs. A nagybátyja pedig valamelyik szülőjének, azaz a te valamelyik apai nagyszülődnek a fiútestvére (ha van neki).
A nagybácsi az a szülő fiútestvére
kor megkötés nélkül
Alap esetben nyilván idősebb, de ez nem feltétel
Ő a nagybátyád :)
Igen, generáció tolódàs lesz
Az ő gyereke lesz majd az unokatesód, de valószínű ugye a tieddel lesz egyidős
Van ilyen, ahol nagy korkülönbséggel születnek gyerekek, ott jellemző ez az eset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!