Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ki nekem a férjem testvérének...

Ki nekem a férjem testvérének a lánya?

Figyelt kérdés
Nekem nincs férjem,csak tudni szeretném a választ.
2010. szept. 2. 07:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%
Miért írjátok, hogy senkije sem? Unokahuga , ugyanúgy mint a saját testvérének a gyereke.
2010. szept. 2. 09:10
 12/18 anonim ***** válasza:
29%
Én unokahúgomnak mondom a férjem testvérének gyerekét, ők minket nagynéninek és nagybácsinak. És veszek a gyereknek karácsonyi ajándékot, mert imádom :))
2010. szept. 2. 09:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Ő a férjed unokahúga. Vér szerint neked senkid.

De pl. én is jóban vagyok a nagybátyám feleségével, és ő is nagyon szeret engem a testvéremmel, holott nem vérrokonunk. Őt mindig nagynénémnek mondtam régebben. Aztán ő lett a keresztanyám is, most már keresztanyámnak mondom.

2010. szept. 2. 09:55
 14/18 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján te a férjed unokahúgának az ángya vagy.

2010. szept. 2. 09:57
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
Az unokahúgod. Képzeld csak el fordítottan. Szerinted ki neked az édesanyád testvérének(nagybátyád) a felesége? A nagynénéd, nem?
2010. szept. 2. 19:14
 16/18 anonim ***** válasza:
09:57 De jó ez a link! Nagyon tetszik! Köszi! Jó, hogy ezeket a régi kifejezéseket is meg lehet találni a neten. Hallottam már ezt a szót, hogy "ángyom", de eddig nem tudtam, kire mondják.
2010. szept. 2. 23:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Szívesen (én küldtem az ángyas linket :)). Amúgy én is ismertem a kifejezést, anyukám használta ezt a nagybátyja feleségére, hogy "ángyikám". De asszem, fordítottja ennek nem létezik, szóval a kérdésre nincs konkrét válasz. :)
2010. szept. 3. 17:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Sógorod vagy sógornőd lánya és kész.
2010. szept. 3. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!