Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Fógel, és az Erdős vezetékne...

A Fógel, és az Erdős vezetéknevek a"cigányokra" jellemzőek?

Figyelt kérdés
2021. szept. 27. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Az Erdős nem héber névként zsidó, hanem csak magyarosítottként gyakori a zsidók közt.

A már említett nagyszerű Pál, a matek zseni, de a kevésbé nagyszerű Péter, az egykori hanglemez vállalat vezetője is zsidó volt.

Még két híres marxista professzor is a Marx Egyetemtől szintén.

A "klasszikus" cigány családnevek az Orsós, Rostás, Kalányos, Kolompér, ritkább a Rézműves, Tekenyős, stb.

2021. szept. 28. 09:16
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Kaptam ma egy nagyon szép levelet valakitől:

"Szégyeldd magad!! Lezsidózni a legnagyobb magyart!! Hát a jó kurˇ@ isten b@$$zon meg téged!! Mit képzelsz te magadról??"

Bár Erdős Pál valóban nagy ember volt, de a "legnagyobb magyar" cím nem őt illeti.

Kedves S.N.N monogramra hallgató ember: ha egy zsidó emberre tényszerűen mondod, hogy zsidó, az nem esik a becsületsértés/rágalmazás témakörébe. Ha ezt magadtól nem tudod, akkor csak sajnálni tudlak.

Ajánlom figyelmedbe a róla szóló wikipédiás cikket:

"Hitler hatalomra kerülése miatt a zsidógyűlölet tovább erősödött Magyarországon. Erdős így külföldre kényszerült, s kapóra jött, hogy lehetősége volt ösztöndíjasként Manchesterbe menni tanulni." (5. bekezdés)

Tehát csak annyira volt zsidó, hogy félnie kellett a náciktól.

Szóval most menj, és vegzáld habzó szájjal a cikk íróját is...

Nem mellesleg, ezen a listán is szerepel:

[link]

Meglepő módon sok Erdős vezetéknevű ember látható a felsorolásban.

2021. szept. 28. 22:32
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
Nyugi jó eséllyel csak kategória trollját fogtad ki, volt mikor azért küldött anyázós levelet mert egy kérdésnél ami ha jól rémlik arról szólt, hogy tetszik-e egy adott keresztnév azt írtam hogy nem tetszik.
2021. szept. 28. 22:36
 14/15 anonim ***** válasza:
82%
Ja, nem vettem magamra, csak remélem, hogy egy kicsit elgondolkozik magán az illető.
2021. szept. 28. 22:41
 15/15 anonim ***** válasza:
67%

#12 sohasem értem a "le"- zsidózás kifejezést.

A legnagyobb magyar továbbra is Széchenyi, Erdős, Teller, Neumann, Karinthy, stb nincs attól "lent". Sőt!

Aki lent van az Kun Béla, Rákosi meg az elvtársaik.

2021. szept. 28. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!