Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családfa kutatás?

Családfa kutatás?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám kutatni a családfámat akár több generációval visszamenőleg?

Hogyan lehetséges ez?

És fizetni kell érte?

2021. aug. 19. 17:31
 1/8 Lazy Lover ***** válasza:
69%
ha te kutatod fel az sincs ingyen de vannak erre szakosodott emberek is
2021. aug. 19. 17:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is kérdezd ki a rokonokat. Gyűjts adatokat, fényképeket, jegyzetelj.

Utána körülnézhetsz másfelé is.

2021. aug. 19. 18:01
 3/8 anonim válasza:
89%

familysearch.org

Be vannak szkennelve születési, halotti és házassági anyakönyvek, ezek alapján tudsz kutatni. Ha jól tudom be lehet állítani a régiót és az időintervallumot, ahol keresel.

Persze előtte nem árt tudni úgy 2-3 generációra visszamenőleg a neveket és a születési helyeket.

Elmondom, én hogyan próbálkoznék:

Ha a nagymamámat mittudomén Jánosik Adalbertának hívják, és tudom, hogy ő 1920-ban született egy kis vasi faluban, akkor beírom, hogy 1920, Vas megye, és a nevet. Ha megtalálom a születési anyakönyvet, akkor megvan az anyja és az apja neve is. Beírom az ő nevüket ugyanabban a régióban úgy 20-40 évvel korábban, és hátha meglesz az ő születésijük is, hogy tudjak továbbmenni az ükanyámmal ugyanezen metódussal. Halálozási, házassági anyakönyvek ellenőrzésként is használhatók, de abban is benne kell legyen a születési hely és dátum, szóval azzal is lehet haladni.

Ha a nagymamámat mondjuk Kiss Évának hívják, és Budapesten született, de még a dátumot is csak körülbelül tudom meghatározni, sokkal nehezebb dolgom van.

Nem ismerem pontosan az oldalt (az apámnak húzott be egy éve ez a családfakutatás és az ágon, ahol indult kb 1700-ig tudta visszavezetni a leszármazást), de számos más ilyen oldal van.

Vannak erre szakosodott profi szervezetek és magánszemélyek is.

2021. aug. 19. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Te írtad ki azt a kérdést is, hogy a dédszülőkről kellenének fotók?
2021. aug. 19. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem azt nem én írtam ki.
2021. aug. 19. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasd át, fogsz alálni benne hasznos tanácsokat:

[link]

2021. aug. 19. 19:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

#3: 1920-as születésit speciel pont nemigen fogsz találni, mert elméletileg nem is kutatható, de az oldalon a régebben felkerültek közül jó esetben 1918-19-ig vannak elérhető anyakönyvek, sokszor csak 1909-ig.

A település anyakönyveit kell megkeresni az oldalon, és azokat át"lapozni", az indexált anyagban nincs bent minden, és azok között is nagyon sok a hibásan rögzített adat.

Ha nem ismered az oldal használtaát, akkor ne adj félinformációkat, mert tévútra vihet.

A kutatás folyamata sem úgy működik, ahogyan te leírtad. Nagy eséllyel fals eredményt kapnál azzal a módszerrel. Vagy semmit nem találnál.

Első lépés ilyenkor a szülők házassági és halotti bejegyzésének megkeresése, abban lehet találni születési időre, helyre vonatkozó adatokat. Akár korábbi házasságra vakó utalást is. Így lehet visszafelé fejteni a családfát.

2021. aug. 19. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek rokonségban is nekiállhatsz kutakodni, kérdezősködni, nem hiszem hogy elhajtanának, ha megkérded őket a dolgokról aztán jegyzetelsz.
2021. aug. 20. 03:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!