A Radics az tényleg roma vezetéknév?
Pedig hát Radics Peti se arcra se beszédre nem nézhető cigánynak, és én sokszor beszélgettem is vele élőben is HCW pankráción és ott sem volt semmi olyan, ami roma jelekre utalna.
Vagy még az is lehet, hogy nem is a valódi családi neve, hanem csak a celebség miatt hordja a Radics vezetéknevet.
Inkább vegyes név.
A foglalkozásnevekre is azt szokták mondani, hogy cigány nevek, ehhez képest vannak roma Molnárok/Mészárosok/Tóthok és nem roma Molnárok/Mészárosok/Tóthok. Ha viszont egy viszonylag elterjedtebb névről van szó, és több cigánynál hallják, akkor automatice ráhúzzák.
Én úgy tudtam, hogy a Radics délszláv eredetű név.
Egyébként a név eredete a legkevésbé sem jelenti azt, hogy annak minden viselője olyan eredetű ember.
Pl. a Lakatos jellegzetes cigány név, de a II. világháborúban Lakatos Géza vezérezredesben biztos nem volt szemernyi cigány vér sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!