Ha a dédanyám sváb volt, akkor lényegében én is sváb vagyok?
20
Micsoda? A svábok mióta No. DÉLI részében élő emberek?
És még az ilyen okoskodik, hogy "használjátok az agyatokat", ez aztán valami.
Okoska láttál már térképet? :D
Vagy beszélsz esetleg németül, mint én? :D
Vagy van sváb felmenőd, mint nekem? :D
Mondom bátran használd az agyadat! Nem fog megártani... Vagy legalább a google-t...
Tessék használtam neked a google-t, nehogy megártson a kis fejecskédnek! :)
Pirossal van jelölve.
Ja várj várj segítek, mert lehet az égtájakat nem tudod! :)
Előttem van észak, hátam mögött dél,
balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél.
Észak fent van! :)
No-ban délNYUGATON, PLUSZ mellette a svájci és az ausztriai részekben, ahol SVÁBIA volt.
No. -a mainak- déli részén a bajorok vannak. Azokat nem telepítették át, csak a Franciao. melletti részekről a nem franciákat.
Ki beszélt északról, igazán. Becsatolsz egy MAI térképet a múltbeli német áttelepítésekhez. DE ott van a csatolásban is, pirossal valóban, hogy " TODAY'S Swabia in MODERN Germany".
A nagyapám teljes mértékben sváb volt, én negyed vérben. De ettől még magyar vagyok, csak sváb származású.
Hasonló helyzetben a másik ágon a szlovákkal. Van bennem szlovák vér, nem kevés, de én akkor is magyar vagyok.
A mai Németországnak most is csak a délkeleti részén vannak a bajorok, délnyugaton, ahonnan a svábok származnak, Baden-Württemberg tartomány van. Baden-Württembergben nyelvjárásokat tekintve ma is a sváb a legelterjedtebb, meg az alemann, északabbi részein pedig a frank (pl. én apum is frank, vissza lett vezetve a családfánk egész a betelepítésig, de a frankokat is svábnak nevezik itt Magyarországon, mert ugyanonnan származnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!