Hogyan tudnák változtatni édesapám természetén?
Édesapám nem egyszerű eset. Kiskoromban mindig sok dolgot csináltunk együtt, de akkor még nagyon kicsike voltam.
Sok dolog történik, amiből azt veszem észre birtokolni akar:
A barátom 17 éves, lassan nagykorú, én is 17 vagyok. Két és fél éve vagyok vele, ovis korom óta ismerem, nagyon rendes, aranyos srác. Ha filmet nézünk, édesapám velünk akarja nézni, úgy kell megkérnem, hogy ne vele nézzük. Sokat beszélgetnek, viszont amint elmegy a párom, édesapám olyanokat mond, reméli nem jön többet egy hónapig, mert nincs erre szükségem ilyen idősen.
Sokat beszélek neki arról, hogy hol szeretnék tanulni (egyetem) és mivel nagyon messze van, nem tudnák naponta hazajönni. Ő ezt megtiltotta, hogy ilyen messzire menjek, arra fogván, hogy még csak kiskorú vagyok.
A saját pénzemet csak arra költhetem, amit megenged..
Amikor találkozom osztálytársaimmal, barátokkal, mindig el akar vinni személyesen, nehogy valami bajom essen. Nem is szívesen hagy ott. Erre is az az érv, kiskorú vagyok.
Tavaly, 16 évesen egyik barátnőmnél szilvesztereztem, aki 2 utcányira lakik tőlem. Nagyon nagy balhé lett belőle, mert "senki sem engedett el", pedig édesanyámmal megbeszéltem mindent.
Nagyon szeretem a szüleimet, édesanyámmal bármit megbeszélek, viszont apámmal többször is beszéltem bízzon már bennem, már nem vagyok kicsi és tudok vigyázni magamra.
Sokszor hallom tőle azt is, hogy egy percig nem leszek egyedül a párommal, a barátaimmal is maximum 1 órát lehetek. Gyakran senki se jöhet ide, mert nem engedi, amit tiszteletben tartok, hogy az ő háza, de nekem nagyon kellemetlen.
Arra is gondoltam, hogy nem hagyna "kirepülni", mert én vagyok a legkisebb gyermekük.
Köszönöm ha elolvastad, ha valaki tud segíteni kérem segítsen, hogyan változtassam meg a természetét!
Megváltoztatni nem tudod, mert ö ilyen begyepesedett ember.
Amit tehetsz, hogy anyukáddal beszéled meg, amit kell, apáddal meg nem foglalkozol egyszerüen elengeded a füled mellett, amiket mond.
A pénzedet meg arra költöd, amire akarod, ne kérj töle engedélyt.
Szia Kérdező! Sajnos nem fogod tudni megváltoztatni az apád természetét.
Sajnálom. Ezt el kell fogadnod.
Az egyetlen amit tehetsz, hogy meghúzod a határaidat. Nem vagy a tulajdona. Ezt meg neki kell elfogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!