Héber a vezetékneve valakinek az már egyből zsidó származású?
Figyelt kérdés
2021. márc. 30. 10:42
11/19 anonim válasza:
Igen egyből mivel a származás kapcsolatban áll a névvel, a magyarítótt nevek is ismertek.
12/19 anonim válasza:
A magyarított nevek ismertek, mégis hogy tagadhatná le a származását az akinek pl kampós az orra.
13/19 anonim válasza:
Talán mert orrsövény ferdülése van, vagy esetleg eltört? Neeem tuti zsidó, hát nyilván...istenem
14/19 anonim válasza:
A vezetéknevet meg lehet változtatni. Néhány példa:
Petrovics Sándor = Petőfi Sándor
Ziegler Géza = Gárdonyi Géza
Glatter Miklós = Radnóti Miklós
Schönbach Rozália = Széppataki Róza
Somogyi Gyöngyi = Spitzer Gyöngyi
Csermanek János = Kádár János
Roth Mátyás = Rákosi Mátyás
Schedel Ferenc = Toldy Ferenc
Szabó Margit = Bangó Margit
Zázrevicz Gábor = Vona Gábor
Biztos volt olyan is, hogy héber eredetű névre lehetett cserélni másmilyen nevet.
15/19 anonim válasza:
Rákosi sosem volt Roth hanem Rosental
16/19 anonim válasza:
Köszönöm a helyesbítést utolsó! Utánanéztem, és igazad van, pedig én úgy tudtam. Roth Mátyás egy orvos volt, de való, igaz, hogy Rákosinak sem ez volt az eredeti neve.
17/19 anonim válasza:
A poén csak az, hogy a Wikipédia szerint Rosenfeld, az Akadémia kislexikon szerint pedig Róth. :)
18/19 anonim válasza:
Ien mert akkoriban nem volt qr kód meg semmi hitelesités random lecsepételtek vmi sajt cetlit két háború között nem volt ez téma, én Rosental-nak tudom de elfogadjk a Rosenfeld-et is , a Róth azért nem valószínű mert ők Tóth-ra magyarítóttak, tekintve hogy a szlovákiai tót h nélküli így lettek Róth-ból Tóth-ok sokan
19/19 anonim válasza:
David vezetéknév van a csaladfankon, cigany származású volt. Ismerek még Jónás vezetéknevueket, ők is ciganyok. Viszont nem tudhatjuk kitol ered a név, barmilyen származású lehetett, eleg volt behazasodnia valahová. Arról már nem is beszélve, hogy lehet csak a nevét adta a gyermeknek, de nem az ő vére folyt benne, nem volt ritka dolog régen sem, a "kakukkfióka" főleg ha valamilyen erdek miatt hazasodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!