A Jóna név az zsidó eredetű?
Miért lenne az?
Másrészt meg olyan, hogy "echte magyar" nem létezik!
Nem tudom, de feltételes módban van, az biztos.
Volt ismerősöm főnévi igenév változatban is(Jóni).
Privátra nem válaszolok, csak kifejezetten indokolt esetben (#4)
Az üzenetre a válaszom: Ez így, ebben a formában biztosan nem igaz. Lapozz át néhány szabolcsi régi anyakönyvet, ahogy én is tettem. Több tízezer bejegyzést láttam, és bizony a Jóna, Jóni névvel többször is találkoztam, az "újmagyar", vagyis cigány megjelöléssel együtt. Nem azt írtam, hogy kifejezetten onnan ered, hanem azt, hogy azon a bizonyos területen jellemző volt, még az esetleges eredetére is utaltam.
A Jóna név meg van említve a Bibliában, az Újszövetségben:
"Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának fia: jobban szeretsz-é engem ezeknél? Monda néki: Igen, Uram; te tudod, hogy ..."
Igen, kedves #7-es, egyházi anyakönyveket láttam. Közel 15 éve kutatom a családfámat, jelenleg településszintű feldolgozást végzek két szabolcsi településen, úgyhogy minden bizonnyal csak blöffölök....
"Hallgattál" volma, bölcsebb maradhattál volna. Értelmezni sem tudod a leírtakat, akkor legalább ne köss bele olyasmibe, amiről fogalmad sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!