Milyen eredetű a Schindler név?
Német eredetű.
Egyébként Oscar Schindler Csehországban született szudétanémet volt és római katolikus vallású.
Oscar Schindler a film föszereplöje valóban nem volt zsidó és annak ellenére ,hogy rengeteg zsidot megmentett a deportálások után soha egyetlen zsidó sem nyujtott segitö jobbot neki .Mondhatni nem voltak neki hálásak,csak egy emlékmű az amin megemlékeznek róla halála után.
De ha te zsidó vagy akkor örülj neki,hátrányod ma már nem lesz belöle csak elönyöd!!!!
Hello!
Német eredetű, de nem csak németek hordják, hanem izraeliták is. Mivel a zsidókat 1787-től kötelezték német név felvételére, így nem nagyon akad olyan név, amit ne vettek volna fel. Ezzel persze nem állítja senki, hogy Te ez, vagy az lennél, csak a dolgot kell tisztán látni, izraeliták, keresztények, evangélikusok, protestánsok, vagy egyéb vallású is ugyan úgy viselheti. ...és, hogy allá is támasszam, itt van néhány link:
A yad vashem keresőben pl 35 oldalnál is több zsidó nevét dobja ki a kereső, akik a II. világháborúban elhunytak és Schindler nevezetűek voltak. Egy oldalon 15 ember szerepel és 35-nél is több az oldalszám, szóval elég gyakori családnév náluk is.
A német példára meg ott van ugy Oszkár Schindler.
A példákból is kitűnik, hogy egyértelműen csak családfakutatással lehet ennek a dolognak a végére járni.
10:07-es vagyok!
allá=alá. sikerült elírnom.
végigolvastam a kommenteket, meg a pontozást. aki németet írt, az kapott egy 100%-ig jó válasz minősítést, aki zsidót írt, ő meg 22%-on van. nem értem, ez akkor most tárgyilagos? egyikőjük sem fejtette ki, mégis a kérdező dönti el, hogy kinek lehet igaza, vagy hogy melyik válasz áll hozzá közelebb...
tegyük fel, hogy valakinek az őse izraelita és német neve van, tehát ez a német név az utódokra majd a zsidó őstől kerül át... de az utódok kikeresztelkednek, vagy vallást váltanak, megmarad a név, akkor ők attól még nem lesznek németek!még akkor sem, ha ők akkor ma katolikusok, evangélikusok, vagy akármi, szóval így már maga a névhez kapcsolódó családfa az zsidó gyökerűnek számít... ezért nem értem, hogy az ugyan úgy kifejtetlen "zsidó" válasz mitől rosszabb, mint az ugyan úgy kifejtetlen "német" válasz?!
Kedves utolsó!
Szerinted csak a kérdező pontozhat? Hm?
Elárulom, hogy senkit nem pontoztam sem fel, és le sem...
amit a 2. kérdez azt ugyan miért pontoztam volna? Nem lehet, hogy szintén egy válaszoló pontozott, és ő nem ért egyet azzal, hogy mi a helyes válasz? Bírom mikor egyből a kérdezőt kell leugatni, hogy kit miért és hogyan pontoz.
A kérdésemre a válaszod köszönöm, csak hogy ne érje szó a házam táját, felpontoztam a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!