Ezek az amerikai nyálminta alapú származást (DNS) feltérképező módszerek tényleg aggályosnak mondhatóak? Többi lent.
Érdekel a származásom, mert fejre eléggé egyedi vagyok, meg úgy az egész családfa dolog. Előbbi miatt szeretném megtudni a pontos(abb?) származásom.
Ám ezen az oldalon is sok komment van, ahol figyelmeztetnek arra, hogy ez nem jó ötlet mert ilyen-olyan adatbázisba kerül(sz) be, és ki tudja még hova, kinek jutnak el az adatok.
Mit gondoltok erről? Megéri elvégeztetni?
8. rangu unakatestvernel nem fognak megallapitani DNS alapjan rokoni kapcsolatot. 2. unokatestvernel igen.
A bunuldozest segited azzal ha a DNSed alapjan megtalalnak egy keresett bunozot pl aki egy not megeroszakolt es megolt, megvan a DNS minta de nem tudjak kié.
Engem pl nem izgatna ha egy 2. unokatestveremrol derulne ki hogy bunozo, nem vedenem, nem szegyellenem mert attol hogy rokon 1.lehet nem is tartjuk a kapcsolatot 2. az ember nem valaszthatja meg a rokonait.
Raadasul hatrany nem er abbol ha egy rokonod buntetett eloeletu.
Köszönöm a kiigazítást (komolyan). Azt hittem nyál, azért nem is vágtam, hogy miért kell kapargatni annyit és onnan.
Ez hasznos infó volt. De nem ez a kédés. Ennyi erővel trollkodhatnál is.
Én megcsináltattam. Arra amit te szeretnél tökéletes, ha családfát akarsz kutatni, ahhoz elő kell fizetni más szolgáltatásra is.
Mivel engem utóbbi is érdekel ezért kicsit kevésnek éreztem a dolgot.
A 444en van fent erről egy videó pár évvel ezelőttről érdemes megnézni.
Nem aggódom azért hogy a DNSem máshoz kerül, átlagember vagyok...
Állítólag kutatásokat végeznek, pl a gyógyszeripar.
Én is megcsináltattam, a myheritage-nél.
Nem hinném hogy bármilyen adatvédelmi aggály felmerülhet itt, eleve nem olyan szintű az elemzés amit pl. bűnüldözésnél használnak. A származási adatokat nyerik ki belőle. A rokoni lehetőségeket is felderíti, de le tudod tiltani a láthatóságát, ha nem szeretnéd hogy megtaláljon az eltitkolt mostohatestvéred :)
@17
Délszláv származású vagy akkor?
Nekem is valószínű az jönne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!