Segítségek kérnék az Adatbázisokonline weboldal használatában?
Az MNL adatbázisában található lefotózott anyakönyvek nagy része megtekinthető a fentebb említett Familiysearch oldalon online.
Azért csak nagy része és nem mind, mert a feldolgozás folyamatosan megy, van olyan mikrofilm, amit nem digitalizáltak vavgy mág nem került fel az oldalra. Ilyenkor lehet nekik írni, rákérdezni és kérni, hogy tegyék hozzáférhetővé. Ez főként az egyházi anyakönyvekre vonatkozik, az állami anyakönyveket (1895.10. hótól) csak részlegesen lehet megtalálni, mert időközben változtak az adatvédelmi szabályozások, illetve van olyan megyei levéltár, ahol ezeket nem is fotózták le (pl. Pest megye).
Köszönöm!
Picit érdekes a helyztetem, az általam keresett település Fertőendréd lenne. A településen lefotózták az egyházi anyakönyveket, de a Familysearch-ra nem kerültek fel. Valamelyik tanulmányban azt olvastam, hogy valószinűleg rossz minőségű képet lettek, s ezért nem.
Amúgy milyen és mikori anyakönyveket keresel? A helységnévtárban ellenőrizheted, hogy biztosan helyben anyakönyvezték-e, amit keresel.
Az állami anyakönyvezés pl. Szergényben volt, ekkor még nem Fertőendréd, hanem Endrédújmajor néven "futott" a település.
Itt mindig tudod ellenőrizni az ilyesmit, érdemes elmenteni az oldalt: [link]
Ha az Adatbázisokonline-on van DGS filmszám, akkor le kéne tölteni a FS Tools programot, és azzal talán meg tudod nézni. Esetleg lehet írni a FS-nek, hogy tegyék fel az oldalra.
FS Tools-ról a linket privátban küldöm. (#5 és #7 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!