Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a Barabás...

Milyen eredetű a Barabás vezetéknév?

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 11:38
1 2
 1/12 anonim válasza:
arameus
2010. aug. 8. 11:43
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát én nem tudom de ismerek egy ilyen nevű embert és undorító személyiség... :S
2010. aug. 8. 11:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Volt régen egy görög akit Barabusnak hívtak és állandóan ásott, aztán megkérdezték holvan és aztmondák Barabás!
2010. aug. 8. 11:50
 4/12 A kérdező kommentje:
mit értesz az alatt, hogy undorító személyiség? nekem is ez a vezetéknevem, és nem tartom magam annak.
2010. aug. 8. 12:58
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
" a legtöbb barabás nem tartja magát undorítónak pedig az!"
2010. aug. 8. 13:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem mindenki csak az az egy akit én ismerek.
2010. aug. 8. 14:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az ilyesmit kár megkérdezni, legalábbis szerintem ennél logikusabb, vagy kikövetkeztethetőbb névfajta nincsen:) Ami szerepel keresztnévként, meg családnévként is, azt egyértelműen abból képezték, fordítva aligha lehetséges...

Jól írta az első hozzászóló, arameus, tehát arámi eredetű maga a keresztnév, aztán ahogy ez nálunk elterjedt, ebből a keresztnévből képeztek családnevet. Maga a név jelentése az, hogy Abbasz fia, "az atya fia".

2010. aug. 8. 15:21
 8/12 anonim válasza:
[link] itt nézz körül... rengeteg név van itt én is innen szoktam nézegetni:D
2010. aug. 8. 15:35
 9/12 anonim ***** válasza:

11:48, érdekes, nekem is van egy ilyen vezetéknevű ismerősöm, és gyűlölöm... Lehet hogy ugyanarra gondolunk?

Egyébként maga a név így nem tudom, mit jelent. Keresztnévként használták először gondolom, és utána vette fel valaki vezetéknévnek...

2010. aug. 9. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Kicsit több tiszteletet a Barabásoknak. Amúgy Erdélyben gyakoribbak a bibliai keresztnevekből lett vezetéknevek. Ez is egy ilyen családnév.

Kérdező! Sok, nem rokon Barabás család létezik. Van a családodnak előneve / tudsz róla? Mint pl. márkusfalvi (Barabás Miklós).

2010. aug. 11. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!