Honnan eredhet a “Petik” név?
Figyelt kérdés
Tudom-tudom Google a barátom, de higyjétek el, már mindent felkutattam a neten, de abszolút semmi eredmény, viszont nagyon kiváncsi lennék.
Esetleg ha vagytok még itt Petik vezetéknévvel írjatok myugodtan kommentet :)
2020. szept. 20. 03:37
2/6 anonim válasza:
Én nem az vagyok, de ismerek egy Petiket.
3/6 anonim válasza:
Nekem elsőkörben az jutott eszembe, hogy falun az Aput szokták Apjuknak hívni, és talán ezt tették a Péter nevűvel is, és így lett a Petik.
4/6 anonim válasza:
Idióták találták ki. Volt egy baráti társaság és volt ott két Péter nevű fazon, és mikor szólították mind a két tagot, akkor mondták, hogy: "Petik, gyertek ide!"
5/6 mustafa33 válasza:
Lehet szláv eredetű, akkor Petyiknek olvasandó, náluk az -ik kicsinyítő képző, a peť (pety) az 5-öt jelent, tehát ötöcske.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!