A Zollai vezetéknév cigány?
Figyelt kérdés
2010. aug. 2. 21:09
1/13 anonim válasza:
Miért lenne az ? És ha az is lenne,akkor az miért baj? Ha nem vagy cigány,akkor miért számít?
2/13 anonim válasza:
Nincs cigány meg nem cigány név.
3/13 anonim válasza:
Úgy van, ahogy a második is mondja.
4/13 anonim válasza:
dehogynincsen: lakatos, orsós, sárközi, stb. ezek általában cigánynevek
5/13 anonim válasza:
Képzeld, láttam már olyan Lakatost, Orsóst, aki NEM volt cigány...
harmadik
6/13 anonim válasza:
Akor érdeklődve várok egy Lestyánt vagy egy Oláh-t aki nem cigány vagy nincs beütése. És ha esetleg nem fehérbérű lakatos.. akkor is.. a legtöbb rohadt cigó.... és h mi baj velük. nézdd meg a pénztárcád.. képzelj bele még 20 ezret.. és az msot a tetveséknél van. segély gyanánt.
7/13 anonim válasza:
Szia! Nekem Oláh a vezetéknevem és biztosítalak,hogy egyáltalán nem vagyok cigány! Nem tehetek róla,hogy ez lett a nevem és nem tudom,hogy te mit szólnál,ha a neved miatt megbélyegeznének....
8/13 anonim válasza:
Nem cigány, de lehetnek roma viselői is, ahogy minden névnek!
A második hozzászólóval értek egyet, nincs olyan, hogy cigány név... esetleg olyan van, ami jobban elterjedt náluk, de ezek többsége magyar eredetű családnév, amiket hordanak természetesen magyarok is.
9/13 anonim válasza:
Ismerek Oláh Dórát és Lakatos Dórát egyik sem cigány. De tény hogy gyakori roma családnevek.
10/13 anonim válasza:
A legjobb barátnőm Oláh Eszter, és nem cigány, 1 negyedben német, a másik ág meg tiszta magyar. És van a sulinkban egy félig kínai gyerek, ő Lakatos Márk, és az apja magyar, az ő családjában csak horvát volt, francia és cseh. Ennyit erről.
A kérdésre válaszolva: Csak megerősíteni tudom az előttem szólók véleményét, nincs cigány, vagy nem cigány név, de a név viselője lehet cigány is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!