Nekem ő kicsoda?
Figyelt kérdés
A mamám megszülte anyukámat majd elvált és összeházasodott egy ferfivel (aki a papam lett) és utána születtem meg én. Viszont a papámnak volt egy lánya aki egy idős az anyukámmal és ő is szült egy gyermeket, ő kicsoda nekem? Válaszokat előre köszönöm, ha valami nem egyértelmű segítek szívesen.2020. jún. 2. 02:45
2/6 anonim válasza:
Nem unokatestvér, hanem unokahúg vagy unokaöcsi. A féltestvérednek a gyereke.
3/6 anonim válasza:
(És még csak nem is mostoha, mert vérrokon.)
4/6 anonim válasza:
Tévedésben van a 2-3. válaszoló:
Az illetö a kérdezö anyukájának mostohatesvére, teljesen félreértelmezed a felállást:
A kérdezö mamája - akinek a lánya a kérdezö anyukája - férjhez ment egy emberhez, akinek volt egy hasonló korú lánya, mint a kétdezö anyukája.
Innentöl kezdve a két "gyerek" nem rokon, "csak" mostohatestvérek.
A kérdezö anyukájának van egy gyereket (a kérdezö), meg a mostohanövérnek is lett egy, köztük semmi vérrokonság sincs továbbta sem.
A rokonsági fok megnevezése mostoha-unokatetsvér. (És unokatestvérek, mert nem a féltestvér/mostohatestvér gyereke!)
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2020. jún. 3. 00:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!