Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Hella vezetéknév milyen...

A Hella vezetéknév milyen eredetű?

Figyelt kérdés

2020. jan. 17. 19:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Itt németet ír

[link]

2020. jan. 18. 07:21
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Másik 5 oldalon meg skandinávot és másik 8on meg rögöt. Egy forrás nem forrás.
2020. jan. 18. 09:27
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
*görögöt...
2020. jan. 18. 09:28
 14/19 1112 ***** válasza:
78%
Szerintem német is, meg görög is, de főleg görögből indult gondolom, mert a görögök Helléneknek nevezték magukat asszem, lehet most is úgy hívják, na, mindegy, szal arra gondolok, hogy viszont lehetségesnek tartom azt is, hogy azt, hogy Hella, német emberek adták először (Magyarban is van olyan , amikor a vezetéknév létezik keresztnév formában is pl esetleg Rózsa, Virág, bár lehet, hogy azok magukból a növényekből jöttek és nem a női nevekből) , na, szóval, azt pl el tudom képzelni, hogy ilyen formában hogy Hella, először lehet, hogy Németországban , német területen jelent meg, hogy ők , a németek rövidítették le elsőként így ezt : 'Heléna' a nevet. Tehát pl ezért lehet görög eredetű is, meg német is. De még egyébként pl van a Jolán név is, azt is két helyről eredeztetik, egyrészt a magyar "jó lány"-ból, és olvastam róla mégegy külföldi eredetet is, ami ettől tökre függetlenül alakult ki pont erre az alakra, pont erre a formára, hogy Jolán. Tehát több helyről is tudhat eredni a név. Meg pl én még azt is el tudom képzelni, hogy pl Hella vezetéknevet pl németek előbb használtak mint görögök. De én ezt nem tudom, viszont elképzelni pedig el tudom.
2020. jan. 20. 00:39
 15/19 anonim válasza:
30%
Egy autólámpa gyár neve is ez😃
2020. jan. 24. 06:45
 16/19 1112 ***** válasza:
66%
Előző, akkor biztos onnan ered. :) Van, aki az autógyár után kapta a vezetéknevét:):) :D
2020. jan. 24. 14:36
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Keresztévként ismerem
2020. jan. 27. 21:36
 18/19 mustafa33 ***** válasza:
79%
Valószínű, hogy eredetileg a német Heller volt, amit hellának ejtettek (több német dialektusban az "-er" végződés "-a"-nak ejtendő). A szlovákoknál a Helena keresztnév közbeszédi alakja a Hela.
2020. jan. 30. 21:54
 19/19 anonim ***** válasza:
23%
Kirgiz
2020. febr. 18. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!