Hogy derítsem ki a múltat?
Öszintén szólva nem nagyon hiszem, hogy bárkinek is kedve lett volna a háborús szörnyüségekröl "mesélni", aki tényleg átélte, az elfelejteni akarta volna.
Ebböl egyáltalán nem derül ki, hogy nem lett volna katona!
Az azonban semmi esetre sem lett volna akadálya a katonáskodásnak, hogy sok gyereke volt - az akkoriban eleve megszokott dolog volt, másrészt meg nem érdekelt senkit.
Esetleg a levéltárban lehet keresgélni, hátha van listájuk a besorozott katonáktól, a háborús sebesültekröl, a visszatért katonákról, esetleg tábori levelek is létezhetnek.
Itt nézd meg, hátha
Esetleg a rokont kérdezzétek meg, nekem anno sokat segített egy idős rokon, aki mesélt azokról, akik már elhunytak, de ő még ismerte őket.
Hadtörténeti levéltárból esetleg tudtok információt szerezni.
A születési ideje alapján én úgy gondolom, hogy a II. VH-ban már nem volt katona, 50 év fölöttieket nem tudom, mennyire soroztak be, lehet, hogy tévedek.
"Öszintén szólva nem nagyon hiszem, hogy bárkinek is kedve lett volna a háborús szörnyüségekröl "mesélni", aki tényleg átélte, az elfelejteni akarta volna."
Jé.... ne volt a családodban világháborús katona? Ha lett volna, nem mondanál ilyet.
Nagybátyám, keresztapám, mostoha apám imádtak a háborúról mesélni.
"Jé.... ne volt a családodban világháborús katona? Ha lett volna, nem mondanál ilyet."
DE, VOLTAK!
Viszont nem akartak beszélni azokról az idökröl, mert el akarták felejteni, amennyire csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!