Ki legyen az okosabb?
Semmit sem veszek kötekedésnek :) Mindenkinek meg van a joga, hogy véleményt nyilvánítson, és szerencsére itt mindenki kulturáltan tette ezt. Az apósomat nem igazán szeretem, nem is a mi kis konfliktusaink miatt, hanem mert nem érdekli a saját fia, és ez nagyon rosszul esik a páromnak. Ezért sem kedvelem. A bejelentkezéshez meg annyit fűznék, hogy tavaly nálunk voltak mindannyian, akkor az anyósom besegített nekem és a páromnak, előtte meg anyukáméknál voltunk, és ott szintén mi főztünk a többieknek. Idén szintén mi fogunk édesanyukáméknál főzni, mert most alig tud lábra állni. Tehát ha valakihez odamegyünk, akkor nem abból áll, hogy mi eszünk, aztán jaj de jó, nem kellett otthon főznünk. Nálunk ez alap, hogy segítsünk a háziasszonynak.
(Plusz a sógoromhoz azért mi megyünk, mert másnap a feleségének dolgoznia kell, és nem tudtak volna nálunk aludni, meg inni sem, ott lesz anyósom is, így "hozzá" nem megyünk, ezért mi alszunk ott) Most már szerintem teljes a kép, de beszéltem anyósommal, és a párom testverehez az apjuk "bejelentkezett", így úgy vagyok vele, hogy ha velünk is akar találkozni, akkor majd szólni fog.
Köszönöm a hozzászólásokat. Végül úgy döntöttünk, hogy áthívjuk magunkhoz egy ebédre.
Nincs semmilyen illemkódexbe leírva, de mégis a családok 90%-nál így van, hogy a szülő hazavárja a gyerekeit karácsonykor és azok mennek.
Ha nálatok ez ismeretlen fogalom, vagy minden egyes évben meg kell hívjanak a szüleid, esetleg neked kell alkalmanként meghívnod a gyerekeidet, akkor ott komoly gondok vannak.
De ti tudjátok! Ahány ház, annyi szokás...
Utolsó, bár nem én kérdeztem az illemes dolgot, de mi sem vesszük be a kóbortablettát karácsonykor. Egyszerűen maradunk a seggünkön, kis család van együtt a három napig. Szerintem ettől még nincsenek kemény gondok, hogy nem megyek a férjemmel és gyerekemmel anyámhoz, megvendégeltetni magam, és én sem hívok vendéget. Szokás, hát érdekes, mert más téma, de itt a gyk-n írta valaki kb egy éve, hogy esküvő előtt nem szándékozzák a fiatalok összeismertetni őket egymás szüleivel. Akkor a kérdező anyuka kapott itt mindent, hogy nem is kell. Erre jött anyuka, hogy de hát illem. Na amit akkor kapott, hogy mi az, hogy illem, stb.
Tudom, elkanyarodtam, de a lényeg, hogy kőbe vésve még nem láttam, hogy a felnőtt gyereknek a szülőhöz el KELL mennie karácsonykor.
A másik, hohy hívás nélkül sehova, szülőkhöz sem, tehát igen, megvárom, hogy hívjanak.
Kérdezö, 11-re.
Értem, amit írsz. Nálunk pl van a rokonságban, aki asztaltól asztalig megy karácsonykor. 24-én anyóshoz (akit alapból utál), 25-én apja családjához (ahol új feleség van, és nem jó a csaj viszonya vele, de pofátlanul oda is meghívatja magát férjével és 2 gyerekével). 26-án pedig nagynénjéhez ugyanígy.
Ilyen van, de akkor működhet máshogy is, pl. mint Nálatok.
12#
A legkomolyabban kérdezem: Aki nem tud leültetni ebédhez még +8 főt mondjuk, az mit csinál?
Tehát ötven körüli szülők, két felnőtt gyerekük van férjjel/feleséggel, és mindkét helyen 2-2 gyerek.
Nálam is az a 4 személyes asztal van, ami a kis családnak kell. Akkor hogy ültetnek le egy asztalhoz 10 embert? (És akkor még csak 2 felnőtt gyerek van.)
12 vagyok
Kérlek ne forgassátok ki a szavaimat!
Természetesen vannak kivételek (...amik a szabályt erősítik!) Vannak akiknek pici a lakásuk, albérletben laknak, rossza a kapcsolatuk, nincs idejük és pénzük vendéget hívni, vagy vendégségbe menni, stb.
Nem róluk beszélek!
Arról, amit nem is vitathattok, hogy szenteste kiürülnek az utcák, mindenki a közvetlen családjával van, majd 25-26-án a többség útra kel és megy a szülőkhöz, rokonokhoz. Nézzétek meg egyszer az utakat, hogy mi van ilyenkor, nekem módomban áll megtapasztalni évről évre.
De nem is tudom, hogy miről vitatkozunk?
Arról, hogy vannak még egymást szerető és egymás társaságát kereső családok? Még vannak és szerebcsére többségben!
És részemről ezzel vége is, mert dolog van. Mindnyájatoknak, (így, vagy úgy) áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok!
15-ösnek: vannak kihúzható/összecsukható asztalok nagyon széles választékban. A mi 4 személyes aztalunk 12 személyesre alakítható 10 másodperc alatt.
Itt van pl. egy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!