Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósomék sajnálják tőlünk az...

Apósomék sajnálják tőlünk az életszínvonalunkat, de azt nem hagyják, hogy megosszuk velük a pénzünket. Az ilyennel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Egy gyereket vállaltunk, az is lány lett (anyósomék sajnálatára). Sógoroméknak van 3, ők a "rendes család", pedig alig tartják el őket, mindig róluk mesélnek, hogy szegények, mennyit nélkülöznek, meg folyton segítik őket. A kislányunk kényeztetve van, de mndig ki van hangsúlyozva, hogy ha megszakadnak, se tudnak olyan luxust adni, amit mi adunk neki. A lányuk, a feleségem fejéhez azt vágják, hogy "neked könnyű, jól mentél férjhez" vagy "neked könnyű egy gyerekkel... bezzeg ha vállalnál még kettőt". Belém azért kötöttek, hogy én megtehettem, hogy egyetemre járhattam, mert nem kellett dolgoznom.

Meghívni nem engedik magukat, segíteni nem lehet rajtuk.

2018. okt. 31. 10:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

Joguk van így gondolkodni, kár ezen vitába szállni velük.

Mondjuk, én azt se hiszem el, hogy a háromgyerekes család nem tudna elmenni egy hétre a Balatonra. Nemcsak az a nyaralás, hogy szállodában lakunk és egy hétig kiszolgálnak bennünket. Lehet menni kempingbe is, ill. pont a Balaton mellett vannak szerényebb, olcsóbb szállások is. Persze lehet húzogatni a szájukat (mert akik az anyagiakra panaszkodni szoktak, azok tudják legjobban húzkodni).

Strandra kimenni... ez nyilván lakóhelytől is függ, de a mi városunkban szabad strand is van, nem is rossz. Egy fillér nélkül el lehet tölteni az időt reggeltől estig. És biciklivel is oda lehet menni, úgyhogy a benzinköltséggel se jöjjenek.

Szerintem sógorodék inkább tehetetlenek.

Ja, és legalább 10-15 éve szakmunkás-hiány van, tehát a jó szakmunkásnak nagyon is van becsülete, és ha törekvő, talál jól fizető állást is. Ha őnekik mégsincs ilyen állásuk, még inkább az a véleményem, hogy tehetetlen, buta emberek, aki csak irigykedni tudnak másokra.

A szülők meg átveszik az ő nézőpontjukat, ill. gondolom ugyanilyen tehetetlen emberek voltak annak idején.

2018. okt. 31. 13:37
 12/13 anonim ***** válasza:
82%
Én visszakérdeztem volna, hogy neked ki tartott fegyvert a fejedhez, hogy hármat vállalj? Vállaltâl volna annyit, amennyit normâlis életszînvonalon el bîrsz tartani. Egyböl csend lett volna..
2018. okt. 31. 17:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom senki nem kényszerítette a sógorékat, hogy hármat bevállaljanak. Nem tudnak menni strandolni? Istenem, van, hogy mi sem megyünk nyaranta ide-oda, szinte sehova, pedig nem élünk sz@rul.

Anyósékkal minimálisra csökkenteném a kapcsolatot, gyerek mehet a nagyiékhoz, de én biztos, hogy jegelném őket sógorostul, mindenestül.

2018. nov. 3. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!