Merjek beszélni a barátnőm anyjával, ilyen intim témában?
Szóval kívülről nézve nektek vicces lehet a helyzetünk, valójában nem az. A lényeg, hogy van egy barátnőm már egy éve, 17 éves, én 21 vagyok. Kezdjük ott, hogy az anyja valahol a középkor sötét bugyraiban él. Ez először ott mutatkozott meg, hogy nem engedi a barátnőmnek a tampon használatát, mikor én is látom, milyen erős vérzései vannak, nagyon gyakran átáznak a betétei. Azzal indokolja, hogy undorító, hogy qurvák használják, meg nem kell ott járni semminek. Mondtam neki, vegyen magának, dugja el a táskájába, de valahogy megtalálta az anyja, megint elkezdett veszekedni, azóta állandóan tampon után kutat az anyja, mintha kb. cigi lenne. Ja, egyébként engem is utál az anyja, mert biztosan rossz dolgokba kényszerítem! Nem mehetek náluk.
Ha nálunk van és menstruál, anyám szokott neki adni, egyébként ő érthetetlennek tartja az anyja viselkedését. Azt mondta, hogy az erős vérzések miatt menjünk el nőgyógyászhoz. Én diákmunkán voltam nyáron, van egy kis spórolt pénzem, elvittem magánhoz, de semmi extrát nem mondott a doki, max. szedjen fogamzásgátlót, amit meg nem akar a barátnőm.
Arra szeretnék kilyukadni, okos megoldás lenne e, ha én vagy az én anyám beszélne az ő anyjával? Mégis csak nő, habár nem is ismerik egymást. Az a baj, hogy nem látok más kiutat.
21/F
a betét ha nem is átázik, nyilván ha már nem fér bele több vér, akkor oldalt fog lefolyni...
nekem is volt olyan, hogy egy 45 perces tanórát nem tudtam végigülni, mert annyi idő alatt átázott a betétem. wc-be pedig természetesen nem engednek ki a tanárok, mert tudjál végigülni egy 45 perces órát, ott lesz majd a szünet.
és igen, ég az ember pofájáról a bőr, amikor ilyen történik vele, de ez van. nyilván feltakarítja maga után, nem kell egyből azt feltételezni, hogy ott hagyja másoknak. sok empátia szorul az ilyen paraszt emberekbe. :D
a probléma az, hogy 17 évesen ennyire beszari, hogy nem mer az anyjával szembeszállni. itt neki kell beszélnie vele. ha nem tudja felfogni anyuka a dolgokat, akkor meg leszarni a véleményét, és venni egy doboz tampont csak azért is.
sok vér ellen pedig fogamzásgátlót szoktak adni az orvosok. de itt is mindenki olyan okos. :D
az orvos nem csak random felír egy gyógyszert. előtte megvizsgál, és kiválasztja ami megfelel. ha szedi az ember pár hónapja, és nem válik be mégse, akkor ad másikat, elmondja hogyan kell váltani (vannak észlények, akik abbahagynak egy fajta szedését, aztán következő hónapban csak úgy elkezdenek egy tök másikat, aztán szarozzák a fogamzásgátlókat, amikor csak fogyatékosok, és különböző hormontartalmú gyógyszereket szednek össze-vissza, merthát fogamzásgátló mindkettő). vannak kifejezetten alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók amúgy meg, illetve ha megbízható forrásoknak utána jársz, nem ilyen femina, blikk nők, origó, mindenféle blogok meg gyakoris válaszok, akkor hiteles képet kapsz róla, hogy milyen hatásai vannak egy fogamzásgátlónak.
egyébként a betegtájékoztatóra fel van írva minden, hogy milyen más betegséget okozhat, illetve ha a családban ez vagy az a betegség előfordul, akkor nem ajánlatos ennek a szedése stb. mindezt az orvos számításba veszi, amikor felírja a gyógyszert. nők milliói szedik a világ minden részén, és nem halnak bele.
ahogy öregszik az ember, úgy pedig megváltozik a menstruáció erőssége, tehát nem kell élete végéig szednie...
A tampon is tele lesz egyszer, utolsó, sőt, hamarább, mint a betét, úgyhogy önmagában konkrétan semmit nem ér el vele.
A menstruáció valóban változik az ember élete során, de egyáltalán nem biztos, hogy gyengül. Nekem pl épp erősödött. Rendszertelen lett olyan 30 éves korom körül és külön jó volt, hogy abszolút előjel nélkül, egyik pillanatról a másikra érkezett. Betét nélkül igen kellemetlen lett volna az életem....
Mondjuk a lényeg az, hogy egy 17 éves ebben a kérdésben már önállóan dönt
"A tampon is tele lesz egyszer, utolsó, sőt, hamarább, mint a betét, úgyhogy önmagában konkrétan semmit nem ér el vele."
Igen, én például ezért szoktam erősebb vérzésnél úgy, hogy tampon+betét, és akkor 2x annyi ideig jó.
én is tampon+betét kombót nyomok, ha erős a vérzés.
és nyilván megtelik a tampon is, de jóval kényelmesebb. nincs annál szarabb, mint amikor feláll az ember egy hosszas ülésből, és egyszercsak úgy kezd folyni a vér, mintha megnyitották volna a csapot. és akkor izguljak, hogy a betét elég gyorsan beszívja-e, vagy a nadrágom is olyan lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!