Mit tegyek, hogy anyósom ne zaklasson folyton a főzéssel?
Talán csak nem tud más témát felhozni.
Vagy kedveskedni akar evvel, hogy közösen főztök majd?
Ne menj bele a beszélgetésbe, csak add mindig ugyanazt a semleges választ.
"-Szoktál főzni?
-Nem, nem kell, van egy éttermünk.
-Mit főztél?
-Semmit, nem kellett, hoztunk az étteremből.
-Majd átmegyek és főzünk valamit.
-Köszönjük anyuka, de nem szükséges, van egy éttermünk, elmehetünk oda enni."
nekem nem ez áll érdeklődésem központjában
Nekem se, de azért tudok főzni, és főzök is minden nap.
Hagyd a Mamaát, hadd meséljen. Ha nem jön minden héten főzni nektek, nem fog megártani.
Meg lehet, hogy azt gondolja, az étteremben biztosan nem készítik el a fiacskája kedvenceit, legalábbis nem úgy, ahogy otthon megszokta.
Az én anyukám városi orvos, 80 fölött van, én is elmúltam 50. Naponta telefonálunk. Nem múlik el vasárnap, hogy ne kérdezné meg, mit főztem, sütöttem-e valamit. Sőt, már pénteken érdeklődik, mit fogok főzni a hétvégén. Eleinte teljesen kétségbe tudott esni, ha közöltem, hogy fogalmam sincs, majd még kitalálom /körülnézek a mélyhűtőben/stb. Az ő fejében ez nagyon fontos dolog, a családról gondoskodni kell, mégpedig úgy, hogy főzöl (és sütsz) nekik. Ahogy ő is csinálta annak idején.
Van egy éttermük, de főzzön...lol 😆
Ne foglalkozz vele, ahogy írod is, ő más világban él. Mondd mindig, hogy nem főztél, hoztatok kaját. Én anyósomnak is a főzés a fő témája, már megszoktam 15 év alatt, nem foglalkozom vele (tudok, szoktam is főzni, ha épp van kedvem, de nem csigáz fel a téma)
Anyós pajtás aggódik, hogy melletted éhezni fog a pici fia... Lehet, hogy csak úgy tudod leállítani, ha sértődés a vége. (Én már pofán csaptam volna! Bocsi...)
...ha nem ért a szép szóból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!