Nem lehet szót érteni anyóssal? A gyerek allergiás.
Segítséget szeretnék, olvastam már régebben, hogy vannak itt akik hasonló cipőben járnak. Mit csináltok ha anyósék (vagy bárki más) nem hajlandó megérteni, hogy a gyerek nem ehet bizonyos dolgokat?
1 éves lesz a kislányom, a jövő hétvégén akarja anyós külön felköszönteni magánál. Én ugyan nem akartam 2 szülinapot tartani, de hamar lenyugtattam magam, mert ettől végül is semmi baja nem lesz a gyereknek.
Illetve lesz. Mert kiderült, hogy csokitortát akar sütni, nála ez úgymond hagyomány. De a gyerek nem bírja a tejet. Olyan nála kizárt, hogy paleo sütit próbáljon meg sütni, kár is lenne felhozni.
Így most akkor mit csináljak? A gyerek biztos érezni fogja a jó csoki illatot, és ordítani fog, ha nem kóstolhatja meg. De ha megengedem, akkor a gyereknek ártok, azt a tudatot meg én nem bírom elviselni, hogy tudatosan teszek rosszat neki. Már egy pici kocka sajttól is annyira rosszul van, hogy őrjöngve ordít, és fájdalomcsillapítót kellett beadnom neki, mert ő is, én is majdnem megőrültünk.
Összeveszni se kéne, mert már túl sok volt eddig is a balhé.
Kamu kérdés ez.
Fájdalomcsillapítót adsz egy éves se gyereknek? Miért adtál neki sajtot, ha tudod, hogy laktózérzékeny?
Megmondod a nagyinak h ne készítsen tortát majd te viszel olyat amiből ehet :) ha nem jó neki így akkor nem mentek :) Ennyire egyszerű!
Amugy meg miért ne ehetne egy egyéves tortát?nem egy szeletet kell gondolni hanem pár falatot a tésztájából.
Nálunk glutén és tejfehérje érzékenység van kilátásban, amire a laktózmentes tej sem megoldás. Ezért az első szülinapjára gesztenyepürés, pudingos (rizstejjel) tortát csináltam. Ekkora gyerek már szinte mindent eszik, ő is kíváncsi volt, mit esznek a nagyok és wgy kis szeletet el is majszolt a délután folyamán.
Nálunk a dobos tortát istenítik, kaptam is megjegyzést, hogy kellett volna, de amikor kérdeztem, hogy ki vállalja át egy napra a hasfájós síró gyereket, csend lett.
A gyerek érdeke az első. Mással nem kell foglalkozni. Ha anyós össze akar veszni vele, úgyis talál más témát.
Szerintem is csinálj te is otthon csokitortát, és vidd el. Felnőttek eszik az anyósét, gyerek a tiédet.
#14 Gondolom, amikor elkezdték a hozzátáplálást, lassan-lassan kiderült, hogy mi okoz bajt. Nyilván néhányszor sajtot is evett, mire rájöttek, hogy attól ordít.
Mi csináltattunk a kicsinek egy tejmentes tortát, hogy megkóstolja, Anyukám meg sütött "normálisat". A kisfiam meg sem akarta kóstolni.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy a te gyereked nem enné meg. Nem tudom, hogy lehet valakinek ennyi esze, hogy kockára tenné az unokája egészségét. A férjem tuti leszedné az anyja fejét! A párod nem tud hatni az anyjára? Semmiképp ne engedd!
14-es miért ne adhana sajtot? A sajtok nagyrésze laktózmentes.
Kérdezö, nem kell odavinni a gyereket és probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!