Nagyon magam alatt vagyok, hogy kezeljem ezt?
"Kedves anyuka,lesz szíves nem egzecíroztatni, mert nem vagyok kiskorú és maga nem az anyám. Ha velem valami baja van, akkor lesz szíves azt velem ÉS szóban közölni, X-et pedig kihagyni a dologból.
Amennyiben legközelebb nem kívánatos a jelenlétem a buliján, akkor nem megyÜNK el, csak szóljon."
Mindezt a többiek előtt és higgadtan, majd felállni, elköszönni és elmenni. Többet erről sem szóban, sem írásban nem értekezni.
Ha nincs közönség, nincs műsor.
Nem mondtam, hogy beszéld meg vele. Azt mondtam, hogy közöld a véleményed nyiltan, hogy lássa: letetted a garast, hiszinek vége.
És válj róla le.
Nem mindegy, mit mond vagy gondol? Titeket hagyjon békén és annyi. Ez az, amire lehet ráhatásod.
Nekem van egy ilyen elmeroggyant sógornőm. Egy darabig csak lesem, hogy mit művel,miket mond rólam, majd egyszerűen megszakítottam minden kapcsolatot, tiltottam a facén, elzártam az információcsapot is azon rokonok felé, akik érintkeznek vele. Azóta az én életem nyugodt, ő meg halál idegbeteg, hogy nincs min csócsálódnia és nincs kit köpködnie.
Ez az ő baja, nem az enyém.
Kettő dolgot tehetsz: elfogadod a tényeket vagy az életedet teszed tönkre amiatt, hogy fölöslegesen rágódsz.Ez nem érzékenység: ez ostobaság.
Döntened kell: magatoknak élsz, magatokra fordítod az energiáidat és mindarra, ami számít és amit befolyásolni tudsz. Vagy elveszed az erőt, energiát, időt magadtól, majdani gyerekedtől, az életedtől, kizárólag azért, mert valaki elmebeteg.
Ha játszod a játékát, akkor te is ugyanolyan vagy, mint ő.
Ez DÖNTÉS: akarod-e, hogy olyan légy, mint ő vagy boldog életet akarsz élni. Semmi egyéb.
Szerintem kedves anyósjelölt az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható sajnos.
Kerüld, ahogy tudod, ha pedig mégis valami baleset folytán találkoznod kell vele, nézd levegőnek!
Mi 25 éve vagyunk együtt férjemmel.
Anyós dettó mint a tiéd, de én már a kapcsolat elején letojtam a mit tesz vagy mond másoknak dolgot.
Pedig volt ám fantáziája rendesen :)
Fiával közöltem annyiszor megy vagy telefonál amikor csak akar , de engem felejtsen el bármi családi buli is van.! Elfogadta hisz ismerte anyucikát.
Kettő menye egy vője van a drága asszonynak és senki nem jó neki.
Úgy alakult az életünk közben 160 km-re elköltöztünk. És még ez sem szabott gátat az ő fantáziájának :)
Nézd levegőnek az ilyen ember ennyit érdemel.
Álmatlan éjszakám maximum a gyerekem miatt volt, :)
Ne hagyd kikészíteni magad. Ő és egy ember sem ér annyit.
Az üzenetet meg neki írd meg :) Vagy szóban még jobb :)
Érezze rajtad erős vagy !! Nem hagyod magad .
Kitartás és bevenni a letojom bogyót , másképpen nem megy :)
27-es vagyok.. Csak pár sztori lásd nem vagy egyedül :)
Kidobta fiát mikor bejelentette elvesz :)
Esküvőre szintén elhozta exet !
Esküvő után 3 évvel szültem, addig meddő voltam szerinte.
A békesség kedvéért oké jöjjön el megnézni az unokáját :)
Gyermek a karomban férjem mellettem a bőrébe alig bír megmaradni (fia született) drága anyós közli ez a gyerek nem hasonlít rád ne neveld fel :D közölte azt is szerinte ki a gyerek apja :)
És még folytathatnám :)
Nem éri meg miatta nem aludnod :)
Az anyós barátnőjének érdemes volna visszaírni valami olyasmit, hogy "felnőtt nő vagyok, el tudom dönteni egyedül, kinek mit mondok".
Nem kell vagdalkozni, csak szépen higgadtan visszautasítani azt, hogy parancsolgasson neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!